Från klockan nio till klockan 15, från måndag till fredag, går Idrottsmammor med barn till simskolan på Järvabadet. De går från Nydalsängen i Tensta och från Nasibshop utanför Rinkeby Folkets Hus. 
– Det är en bra idé att gå gemensamt, för då blir det lättare för föräldrarna, säger Faxdi Warsame, här på bilden med sin syster Fatima.

Från de runda bänkarna utanför Nasibshop vid Rinkeby Folkets Hus är det Fatima och Shemsa som går, via Rinkeby-terassen till simskolan. De finns där kl 09.00 och är tillbaka vid 15.

Ayan Mahamed och Hakima Warsame går från Nydalsängen i Tensta kl. 09.00 och de är tillbaka vid 15. Ayan och Hakima var med och promenerade så även förra året.
 – Det är roligt att gå med alla barnen till simskolan och tillbaka till Tensta igen, säger Ayan Mahamed.  

Promenaderna är till för de flera hundra barn som har anmält sig till Spårvägens simskola

Promenaderna är till för de flera hundra barn som har anmält sig till Spårvägens simskola. Föräldrar som själva vill gå med sitt barn till simskolan får förstås göra det, men om alla skulle göra det så skulle det bli för fullt på Järvabadet. Järvabadet får max ha 500 besökare åt gången och därför finns den här möjligheten.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fullsatt när tryggheten i Järva diskuterades

Ilyas Hassan var nöjd med uppslutningen till seminarierna som Förorten mot våld…

Skärpta restriktioner från och med julafton

Nu skärps restriktionerna under en månads tid. Det meddelade regeringen under en pressträff idag eftermiddag. 

Vittnet filmade polisens våldsamma ingripande i Rinkeby

En poliskontroll i Kista urartade till en biljakt som fick ett våldsamt slut i Rinkeby. På vittnesfilmen syns hur två poliser slår med sina batonger på en person som ligger ner på marken.

Singelaktuella Kebz vill släppa positiv musik

– Om jag gör musik om våld, genererar det bara mer våld. Kebba Jobe som går under artistnamnet Kebz, släppte i natt singeln ”My Believer”. Nyhetsbyrån Järva har träffat 23-åringen från Tensta för att prata om hans musik.