Från klockan nio till klockan 15, från måndag till fredag, går Idrottsmammor med barn till simskolan på Järvabadet. De går från Nydalsängen i Tensta och från Nasibshop utanför Rinkeby Folkets Hus. 
– Det är en bra idé att gå gemensamt, för då blir det lättare för föräldrarna, säger Faxdi Warsame, här på bilden med sin syster Fatima.

Från de runda bänkarna utanför Nasibshop vid Rinkeby Folkets Hus är det Fatima och Shemsa som går, via Rinkeby-terassen till simskolan. De finns där kl 09.00 och är tillbaka vid 15.

Ayan Mahamed och Hakima Warsame går från Nydalsängen i Tensta kl. 09.00 och de är tillbaka vid 15. Ayan och Hakima var med och promenerade så även förra året.
 – Det är roligt att gå med alla barnen till simskolan och tillbaka till Tensta igen, säger Ayan Mahamed.  

Promenaderna är till för de flera hundra barn som har anmält sig till Spårvägens simskola

Promenaderna är till för de flera hundra barn som har anmält sig till Spårvägens simskola. Föräldrar som själva vill gå med sitt barn till simskolan får förstås göra det, men om alla skulle göra det så skulle det bli för fullt på Järvabadet. Järvabadet får max ha 500 besökare åt gången och därför finns den här möjligheten.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu är de flesta barnen tillbaka på förskolorna igen

Under coronapandemin har många hållit sina barn hemma från förskolan. Men nu börjar barnen komma tillbaka. – Ja, idag var nästan alla här, säger Yvonne Andersson, på Knutbygårdens förskola i Rinkeby.

Stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta slutar

Enligt flera källor kommer Spånga-Tenstas stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell att sluta vid månadsskiftet september-oktober. Ny stadsdelsdirektör väntas Toni Mellblom bli, som tidigare var chef för socialtjänsten i Spånga-Tensta.

Aysha Jones blev Årets viktigaste mama

Isatou Aysha Jones utsågs idag till Årets viktigaste mama av Expressen och tidningen Mama. Aysha Jones är entreprenör, trebarnsmamma och initiativtagare till Black Lives Matter Sweden.

Kvinnogrupp och hälsa på dagordningen

I lördags var det uppstartsmöten i Järva Folkets Park på Eggeby gård. En grupp kvinnor samlades för att diskutera bildandet av en kvinnogrupp och samtidigt innehållet i vårens Hälsodag.