Rinkeby United föll  på hemmaplan i onsdagens seriepremiär i fotbollens Division 4 Mellersta då Ängby blev för starka. Segersiffrorna skrevs till 3-1 i bortalagets favör.

Rinkeby United fick en bra start då man rättvist tog ledningen 1-0  efter ett mål av Doudou Jobe i matchens andra minut. Men trots stort bollinnehav och massor av klara målchanser för hemmalaget lyckades man inte utöka sin ledning.   

Ängby kvitterade till 1-1 i matchens 72:a minut och tog även ledningen till 2-1 i matchens 85:e minut. Sedan utökade de sin ledning till 3-1 i matchens 87:e minut, vilket också blev slutresultatet.   

– Vi ger motståndarna för mycket. Vi måste försöka minimera våra misstag och rätta till det inför kommande matcher och sätta våra målchanser, sade vikarierande lagkaptenen Said Dalel.  

– Tung förlust, men det gäller nu att bryta ihop och komma igen till nästa match, sade Aguero.  

Nu har lagen i Rinkeby-Kista spelat färdigt första omgången i årets serie i fotbollens Division 4. Där spelar förutom Rinkeby United även Som United (Div 4 Mellersta), Husby FF (Div 4 Norra), Kista SC (Div 4 Norra) och Banjul FC (Div 4 Norra).

Said Ali 

Årets serie kommer att vara en enkelserie. Första matchen när serien fortsätter i augusti blir ett derby, Rinkeby United möter Som United.

Övriga resultat i Div 4 Norra:  
Husby FF – Bollstanäs SK 2-1 
FC Djursholm – Kista SC 1-3 
Erikslunds FK – Banjul FC  3-0 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Föreningar diskuterar om Tensta marknads framtid

Lokalen i Tensta centrum var full av folk, som kommit för att diskutera om det ska bli någon Tensta marknad i år. – Jag hoppas det blir marknad igen, det är enda gången som människor från hela Stockholm kommer hit, sade en mamma från Tensta.

Beslutet att flytta förvaltningen till Tensta rivs upp

När Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning flyttade från Tensta 2008, lovade alla inblandade att förvaltningen skulle vara tillbaka inom två år. Det har gått elva år sedan dess. Nu verkar det inte bli någon flytt alls.

Lokalhyrorna i Rinkeby och Tensta centrum sänks

Under pandemin har företagarna i Tensta och Rinkeby centrum det tufft. Men nu sänker Fastighetsbolaget hyrorna för flertalet företagare. – Alla som har drabbats av krisen och är berättigade hyresrabatt får det, säger Dario Flygberg, områdeschef för Fastpartner.

Vattenleken i Husbyparken färdig!

Lagom till värmen blev vattenleken i Husbyparken klar. Det sprutar och stänker lite hur som helst och barnen kan själva sätta fart på vattenstrålarna.  – Det är jättekul, sade Ali, 9 år, i plaskblöt t-tröja.