Rinkeby United föll  på hemmaplan i onsdagens seriepremiär i fotbollens Division 4 Mellersta då Ängby blev för starka. Segersiffrorna skrevs till 3-1 i bortalagets favör.

Rinkeby United fick en bra start då man rättvist tog ledningen 1-0  efter ett mål av Doudou Jobe i matchens andra minut. Men trots stort bollinnehav och massor av klara målchanser för hemmalaget lyckades man inte utöka sin ledning.   

Ängby kvitterade till 1-1 i matchens 72:a minut och tog även ledningen till 2-1 i matchens 85:e minut. Sedan utökade de sin ledning till 3-1 i matchens 87:e minut, vilket också blev slutresultatet.   

– Vi ger motståndarna för mycket. Vi måste försöka minimera våra misstag och rätta till det inför kommande matcher och sätta våra målchanser, sade vikarierande lagkaptenen Said Dalel.  

– Tung förlust, men det gäller nu att bryta ihop och komma igen till nästa match, sade Aguero.  

Nu har lagen i Rinkeby-Kista spelat färdigt första omgången i årets serie i fotbollens Division 4. Där spelar förutom Rinkeby United även Som United (Div 4 Mellersta), Husby FF (Div 4 Norra), Kista SC (Div 4 Norra) och Banjul FC (Div 4 Norra).

Said Ali 

Årets serie kommer att vara en enkelserie. Första matchen när serien fortsätter i augusti blir ett derby, Rinkeby United möter Som United.

Övriga resultat i Div 4 Norra:  
Husby FF – Bollstanäs SK 2-1 
FC Djursholm – Kista SC 1-3 
Erikslunds FK – Banjul FC  3-0 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Aura Gang ordnade loppis i Ungdomens hus

Hajar Zedan, Sarah Zitouni och Oliwia Wlodkowska är namnen bakom Aura Gang som stod bakom lördagens loppis i Ungdomens hus i Rinkeby. De hade jobbat hårt med förberedelserna och lagt ner mycket tid på allt från marknadsföring till att göra i ordning lokalerna.

Akropol fick storstryk

I fjol slog Akropol Uppsala två gånger, men söndagens match var ren utklassning från första stund. 

Ungdomens Hus och Reactor läggs ned, eller?

DN rapporterade igår om att Ungdomens Hus i Rinkeby och Reactor i Husby läggs ned i en intervju med Benjamin Dousa (M), ordförande i stadsdelsnämnden. Men enligt Veronica Stiernborg (V) har det framkommit information under fredagen om att frågan ska upp i nämnden i november. – Jag är väldigt förvirrad över var och hur det här beslutet är taget, för det ska ju vara ett politiskt beslut, säger hon till Nyhetsbyrån Järva.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 19. Idag är det 8 maj, och idag och imorgon, firas…