Trappan i Tensta
Trappan i Tensta

Trappan i Tensta centrum var bara borta en dag i mitten av april. Den plats där Tenstaborna äter lunch, solar, sitter och pratar är fortfarande under ombyggnad.

Sedan april har inte mycket hänt. Ett slags skelett har monterats på plats, men mycket återstår innan trappan i trä återigen kan användas.

Trafikkontoret i Stockholm ansvarar för bygget. Från början var beskedet att trappan skulle vara klar redan under våren. Sedan kom uppgifter om att den skulle vara färdig under sommaren. Men idag låter det annorlunda. Byggnadsarbetarna på plats ”har ingen aning om” när trappan kommer att vara färdigbyggd.

 – Men absolut tidigast till hösten.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bilder: Sokrates Petalidis
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järvaveckans Ahmed Abdirahman får hederspris

Ahmed Abdirahman har tilldelats 2021 års Hederspris av Raoul Wallenberg Academy. I sitt tacktal vände han sig till förintelseöverlevaren Tobias Rawet, och bjöd in honom till Tensta. – För där finns det människor som också har flytt krig, fördomar, hat och förföljelse. Jag tror de skulle ha stor nytta av ditt engagemang.

Man skjuten i Tensta tidigt i morse

Klockan var 02.33 när polisen fick samtal om att en man i Tensta blivit skjuten utomhus. Det är oklart hur svårt skadad mannen är, men polisen uppger att han var vaken och talbar när han fördes iväg i ambulans till sjukhus.

KTH Kista ger inspiration till unga i Järva

KTH höll inspirationsdagar i förra veckan. De bjöd in högstadieelever till sitt campus i Kista där elever från närområdet under tre dagar provade på olika teknologier och fick inspiration och information om studier på KTH. – Tidigare bjöd vi in gymnasieelever, men nu är det första gången vi satsar på målgruppen högstadieelever, säger Alexandra Leyton, projektledare för eventet.

Black lives matter Sweden sänder live från Tensta

Idag, tisdag den 16 juni kl 19, sänder Black Lives Matter live från Tensta Gymnasium.