Plötsligt var den bara borta. Den stora trätrappan som går från Tensta centrum ner mot konsthallen. På en skylt står det att den nya trappan ska vara på plats i vår. Men så blir det inte.

Trappan i Tensta centrum, som är en naturlig träffpunkt och en plats för att vila, sola eller äta sin lunch, är försvunnen. Gallergrindar är uppställda så att ingen av misstag rasar rakt ner i asfalten nedanför.

 – Det hade jag ingen aning om.

Stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell visste inget om trappans öde när han fick frågan på senaste mötet i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. Men det är inte heller förvaltningen som inlett renoveringen av trappan, utan Trafikkontoret i Stockholm centralt. På en skylt står att arbetet ska vara klart nu i vår.

 – Nä, det stämmer inte. Tidigast i juli, sade en av byggnadsarbetarna på platsen.

Varför dröjer det så länge? Byggnadsarbetaren, som inte ville framträda med namn och endast lät sig fotograferas bakifrån, sade att tjänstemännen bar ansvaret för det.

 – Inte är det vårt fel. Det handlar om att alla papper inte blivit klara i tid.

Den nya trappan kommer också att vara i trä, men annorlunda utformad. Det blir en blandning av lägre trappsteg och avsatser som kommer fungera som både bänkar och bord.

 – Det kommer att bli bra när det är färdigt. Men arbetet dröjer längre än vad de lovat.

Nyhetsbyrån Järva har i flera dagar försökt få tag i någon ansvarig på Trafikkontoret för besked om varför bygget blivit försenat. Men utan framgång, påskfirandet har börjat tidigt.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stöldanklagade mattanter i Hjulsta avskedas

Två av de anställda på Hjulsta grundskola som anklagats för att ha stulit matvaror från skolans kök har fått sparken. Kvinnorna som arbetade som skolmåltidsbiträde har meddelats per brev att de blivit avskedade med omedelbar verkan.

Demokratiforum 2018 – orten förbereder sig inför valet

– Jag har kollat vad partierna har för ideologier och vilka som…

3 x Norman tävlar på Spånga IP

Den sista veckan i september arrangerar löpartidningen ”Spring/Löpning för Alla” tillsammans med ett antal lokala löparklubbar ett banlopp på 5000 meter. Här i Järva är det Rinkeby Run som arrangerar loppet på Spånga IP Söndag den 27 september kl. 15.

Clowner utan gränser underhöll barnen i Rinkeby

På lördagen underhöll en grupp clowner från Clowner utan gränser barnen och föräldrarna som samlats i parkleken Rinken i Rinkeby. Tre tokiga clowner i overaller och hjälmar kämpade med hinkar, rep och rockringar, och spred skratt och glädje trots mulet och duggregn.