Fahyma Alnablsi

Fahyma Alnablsi har problem med återkommande värk i ena örat.
 – Jag ringer vårdcentralen, men de hänvisar mig hela tiden till Brommaplan. Tänker de stänga?

Fahyma Alnablsi arbetar på Tensta konsthall och bor i Tensta. Den vårdcentral hon brukar gå till ligger på Tenstagången 18. 

 – I sex dagar i rad ringde jag prick klockan åtta på morgonen. Varje gång säger de att det inte finns några akuttider och hänvisar mig till Brommaplan.

Nu är hon orolig. Folktandvården i Tensta stängde, Rehabmottagningen likaså. Är det även dags för vårdcentralen som tillhör Region Stockholm att stänga?

Nej, vårdcentralen på Tenstagången 18, kommer inte att stänga. Företrädare för Stockholms läns sjukvårdsområde, som Nyhetsbyrån Järva varit i kontakt med, tillbakavisar ryktena om stängning.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Tensta Vårdcentral
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Beslutet att flytta förvaltningen till Tensta rivs upp

När Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning flyttade från Tensta 2008, lovade alla inblandade att förvaltningen skulle vara tillbaka inom två år. Det har gått elva år sedan dess. Nu verkar det inte bli någon flytt alls.

Annonsera i Nyhetsbyrån Järva!

Nyhetsbyrån Järva publicerade sin första artikel i juni 2018. Nio månader senare kan vi mäta oss med de lokala gratistidningar som sedan länge funnits i området.

Ali Abdukadir lämnar Liberalerna

Ali Abdukadir sitter redan på kaféet när jag kommer. Han öppnar med att säga: – Du får skynda dig. Du är inte först, både Aftonbladet och Ekot har ringt. Årets liberal 2020 har lämnat partiet.

”Att läsa och bli läst”

Den litterära kursen ”Att läsa och bli läst” anordnas för andra året i rad i Tensta konsthall, och temat för i år är ”motstånd”. Kursen drar igång på onsdag nästa vecka, men än finns det platser kvar.