Idrottsförvaltningen stod för firandet av internationella kvinnodagen på Spånga IP, tillsammans med fotboll för tjejer, Galdem A Talk och Sveriges bästa futsalspelare Daniella Chamoun.

Kvällens fokus låg på att spela fotboll och hänga. Daniella lärde tjejerna olika tricks och uppmuntrade tjejerna till att drömma stort.

Hela kvällen avslutades med “Stretch N Talk” tillsammans med Galdem A Talk och Daniella Chamoun. De berättade om sina drömmar, mål och vart de befinner sig idag.
Kvällen var jättelyckad och jag är nöjd. Det kom många tjejer som har varit här tidigare, lite synd att det inte kom fler. Men annars hade alla kul och vi lyckades sprida info om saker för tjejer här. Det är viktigt att visa positiva grejer som händer i våra områden, som föreningar och grupper, säger idrottskoordinatorn  Ida Giorgi.

Zamzam Bouraleh

Drop in- fotboll för tjejer mellan 13-20 år, söndagar på Spånga IP. Ingen föranmälning krävs, alla som vill komma är välkomna.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar om bland annat vaccinationsintyg och telefonlinjen för bokning av vaccintid. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

”Varför måste de utsatta betala hyra för tillfälligt boende?”

I onsdags beslutade krisledningsnämnden i Stockholms stad att tillfälliga boenden ska ordnas till dem som behöver i Järva. Men hur det ska gå till är fortfarande oklart och dessutom ska de behövande själva betala för sitt tillfälliga boende.

EU-migranter dokumenterar sin verklighet

På onsdagen visades en serie dokumentära kortfilmer av och om romska EU-migranter på Rinkeby bibliotek. Under rubriken Dokumentära drömmar har barn och vuxna filmat berättelser ur sin verklighet.

Spånga-Tensta: Fördelningen av föreningsbidragen 2019

Stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta fördelar 1,8 miljoner i föreningsbidrag, om förvaltningens förslag antas vid stadsdelsnämndens möte på torsdagskvällen. Det är mindre pengar än förra året, men tre gånger så mycket som i Rinkeby-Kista.