En del kom dit direkt från arbetet, andra med fulla matkassar och barnen i släptåg. Stolarna i Rinkebyskolans aula räckte inte till. Kvinnorna kom till årets sista möte i Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd för att protestera mot att Kunskapshuset läggs ned.

Rinkeby-Kista har upprättat IOP, idéburet offentligt partnerskap, med flera aktörer i stadsdelen. Det är en modell som används för att stärka långsiktig verksamhet, när varken föreningsbidrag eller upphandling är lämpligt.

Nu får vi inga mer pengar och måste lägga ned

– Alla andra aktörer i stadsdelen fick IOP i tre år, men vi fick bara för ett år. Nu får vi inga mer pengar och måste lägga ned, sade Amun Abdullahi, verksamhetschef på Kunskapshuset i Rinkeby.

Kunskapshuset och projektet Här&Nu drevs av Somaliska Mediaföreningen och Amin Abdullahi.
 – Vi har lämnat in en rapport om vår verksamhet. Förvaltningen har inte haft några synpunkter på vårt arbete, men vi får inte fortsatt förtroende. Säg till alla kvinnor här idag vart de ska gå i fortsättningen.

Nämndens ordförande, Benjamin Dousa, M, svarade att han uppskattade Kunskapshusets arbete.
 – Men det är hårdare tider nu ekonomiskt. Om vi inte vill skära ned på barnomsorg eller socialtjänst, så måste vi vända på varje krona.

Susanne, hur många jobb har dina tjänstemän ordnat?

Under året som Kunskapshuset har drivits har drygt 50 kvinnor har fått arbete, enligt Amun Abdullahi.
 – Hade det krävts 80 personer, eller 100, för att vår verksamhet skulle bedömas som motiverad? Susanne, hur många jobb har dina tjänstemän ordnat?

Stadsdelsdirektör Susanne Leinsköld bedyrade att Kunskapshuset verksamhet verkligen uppskattats och att förvaltningen ska hjälpa till att söka ekonomiskt stöd från annat håll, som till exempel Allmänna Arvsfonden.
Amun Abdullahi var inte nöjd med svaret hon fick:
 – Mammorna här kan göra skillnad. De är de enda som kan sätta stopp för kriminaliteten. Hur prioriterar ni? 
Till politikerna sade Amin Abdullahi:
 – Vi valde er. Ni sitter här på grund av oss. Ni ska leda oss, stödja oss, inte dra undan mattan för oss.

 
Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Town Hall Meeting imorgon med dem som styr Stockholm

Global Village anordnar ett digitalt Town Hall Meeting med den politiska majoritetens borgarråd imorgon, tisdag, kl. 18-20. Hur kan Stockholm blir mer jämlikt? Vilka frågor tycker du är viktiga? Miljön? Skolan? Arbetslösheten? Äldreomsorgen? Välkommen att diskutera utvecklingen med dem som styr Stockholms stad.

Som United fick med sig en poäng mot Järla borta

Igår kväll begav sig Som Uniteds A-lag till Nacka för match mot Järla IF FK i Division 4. Matchen slutade 3-3 efter att Som United hämtat upp först ett 0-1 underläge i första halvlek och sedan ett 1-3 underläge i andra halvlek.

Många roliga aktiviteter på Rinkeby torg

Sommar på torget med massor av aktiviteter för barn finns i Rinkeby mellan 26 juli och 13 augusti, dessförinnan var de tre veckor i Husby. – Det var väldigt populärt i Husby, och vi hoppas att rinkebyborna också ska hitta oss, säger Ebba Sidh som är projektledare.

Aysha Jones kan bli årets stockholmare

Aysha Jones, tenstabon, som grundade Black Lives Matter i Sverige, har nominerats till utmärkelsen Årets stockholmare.