Region Stockholms informationskampanj Stanna hemma om du är sjuk vill nå så många som möjligt med viktig information för att minska smittspridningen av coronavirus, skydda äldre och alla andra riskgrupper.

För att kunna göra detta viktiga arbete möjligt har Regionalt Cancercentrum rekryterat fyra nya hälsoinformationer, som tillsammans med de tidigare hälsoinformatörerna arbetar effektivt i Järva.

Vi känner att vi bidrar till samhällsgemenskapen

– Vi har jobbat här i fem dagar och vi är väldigt nöjda. Vi känner att vi bidrar till samhällsgemenskapen och ser fram emot jobbet framöver, säger Ruwaida och Maryam som är nya hälsoinformatörer.

De tycker att det är viktigt att informera järvaborna om sjukdomen och dess effekter.
– Därför delar vi ut broschyrer för att berätta om riskerna, främst så står vi utomhus för att informera om olika kontakter i akuta lägen. Broschyrerna finns på flera språk så att vi når ut till många invånare, säger Salma.

Geesguud, som är en aktiv förening i Tensta, är också med och sprider informationen, främst på somaliska.

Hälsoinformatörerna är flerspråkiga. De talar somaliska, arabiska, svenska, swahili och engelska flytande. De bemannar olika delar av Järva och arbetar i skift mellan klockan 9 – 19.

Fatuma Abdullahi Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mäktig manifestation mot våldet

Igår samlades stockholmarna på Sergels torg för att protestera mot det dödliga…

Vad hoppas du inför 2019? del 2

 DEL 2. Året börjar närma sig sitt slut och vi gav oss…

Fullt hus hos För-orten i Kista

Under förra helgens storslagna event på Bridge i Kista galleria hade ett flertal stolar ställts ut och det blev fort fullsatt. Det bjöds på färsk hallondricka och godsaker. – Grundidén är att lyfta fram och stärka förebilder som vågar gå efter sina drömmar, sade Deqa Abukar från BLING. 

Somalias nationaldag firades på Knutby bollplan

Den 1 juli är Somalias nationaldag och i år är det 60 år sedan landet blev självständigt. Därför anordnade Som United ett nationaldagsfirande i samband med fotbollsträningen på Knutby bollplan i Rinkeby.