Flera människor på avstånd, sommarjobbare i Tensta.

I sommar är det full verksamhet i Pilparken, den vackra öppna platsen mellan Tensta träff, simhallen och Tensta gymnasium. Där, i pilträdens skugga, fixar några av stadsdelens sommarjobbare din cykel, om den behöver pumpas eller oljas.

Verkstaden kan fixa lättare reparationer; ställa in styret, höja sadeln, pumpa däcken och olja cykelkedjan. I tre veckor har cykelverkstaden redan varit igång, första gruppen sommarjobbare har redan arbetat klart. De vi träffar har precis börjat sina sommarjobb.

– Ja, det är första dagen för oss idag. Vi har inte hunnit få några instruktioner än, utan det får vi senare idag, säger Lamisa, 17 år.

Lamisa och kompisen Alma, båda tjejerna bor i Tensta, sommarjobbar för andra året i rad.

– Förra året tog jag hand om barn på Vasalunds fotbollsläger, det var kul, säger Alma.

Lamisa lärde sig istället om entreprenörskap.
– Vi fick gå flera kurser inne i stan och vi förmedlade information till jämnåriga. Det var så värdefullt, jag lärde mig jättemycket.

Men hon har inga planer på att starta företag.
– Nej, jag ska bli läkare, så det är inte min grej.

På en bänk sitter två killar i skuggan och väntar på vidare instruktioner. Det är första dagen för Zakaria, medan Zahid har redan jobbat två veckor. Han vet vad som väntar.
– Vi är inte bara här i Pilparken, utan även i Gullingeparken och på Tenstaplan, utanför tunnelbanan. Vi går runt på alla tre ställena, säger han.

På de olika platserna pågår olika verksamheter, som boxning, pingis, basket och zumba. Stadsdelsförvaltningen i Spånga-Tensta uppger att de har anställt 1000 feriearbetande ungdomar i år. 

Kerstin Gustafsson Figueroa

Cykelverkstaden är öppen måndag-torsdag 11-18.
Cykelkurs pågår samma dagar mellan 13-15. Plats måste bokas.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stort intresse när Sveriges ambassadörer kom på besök

Ahmed Abdirahman från Global Village hälsade nio svenska ambassadörer välkomna till en fullsatt Tensta konsthall. – Sverige spelar en stor roll internationellt, i Afrika, Asien och Mellanöstern. Därför är det betydelsefullt att ni är här idag.

”Det råder stor politisk enighet i frågan om begravningsplatsen”

Awad Hersi satt som ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd när beslutet om Järvas…

Chef sparkas i Spånga-Tensta

Turbulensen i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning fortsätter. Ytterligare en avdelningschef tvingas sluta den 1 mars. Denna gång sägs det vara på grund av felaktigt utbetalda löner.

Tredje raka segern för Rinkeby United

Rinkeby United tog sin tredje raka seger och parkerar 1 poäng bakom serieledarna efter 4 omgångar. Förortsderbyt som lockade mycket publik, var en rolig och underhållande fotbollsmatch som bjöd på allt.