Mordet på pizzeriab i Rinkeby
Domen mot 17-åringen överklagas, förhandlingar i Svea hovrätt.

Idag kom domen mot den 17-åring som misstänks för mordet på pizzerian i Rinkeby i januari i år. Pojken döms även för grovt vapenbrott och narkotikabrott till tre års sluten ungdomsvård.

– Jag är nöjd, det blev en fällande dom. För en vuxen person så motsvarar det här 18 års fängelse, men i och med att gärningsmannen var 16 år så får han tre år och det är i linje med den praxis som finns, sade åklagare Olof Calmvik till SVT Nyheter.

Men 17-åringens försvarare tänker överklaga domen. Han ville ha en frikännande dom.
– Domen är felaktig och den ska överklagas. Tingsrätten har gjort en felaktig bedömning när det gäller skuldfrågan. Omständigheter som inte borde fått stor betydelse har fått det, sade advokat Nicolaus Rubensson.

Det var den 8 januari som en 25-årig man kallblodigt avrättades inne på pizzerian i Rinkeby centrum. Förundersökningen består av ungefär 3 000 sidor och bland bevisningen finns DNA-träffar, ett säkrat mordvapen och filmer från övervakningskameror.

17-åringen nekar själv till brott.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Bästa catwalken i Tensta Centrum

Det var många som förväntansfullt inväntade den stora entrén. Temat var festkläder. Och det blev en storslagen modevisning med glitter och glamour i Tensta Centrum.

Ali Safari känner sig både lurad och besviken

Det har funnits ett konditori i Husby centrum i 28 år. Men inte nu längre. Ali Safari har stängt Yas och han känner sig både ledsen och lurad. – Alla problem började med flytten till nya lokalen.

Nu kan Dines målningar ses igen

Dine Malmsten ställer ut sin konst igen. Hennes omtyckta målningar med Rinkeby-motiv finns nu att beskåda på medborgarkontoret på Rinkebystråket. – Jag tycker det är roligt att jag fick erbjudandet att hänga mina tavlor där. Jag hoppas att många kommer att se dem, säger Dine Malmsten.

Ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista föreslagen

Till ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista föreslås Susanne Leinsköld. Den nuvarande stadsdelsdirektören Ulla Thorslund går i pension och Susanne Leinsköld väntas tillträda den 13 maj.