Mordet på pizzeriab i Rinkeby
Domen mot 17-åringen överklagas, förhandlingar i Svea hovrätt.

Idag kom domen mot den 17-åring som misstänks för mordet på pizzerian i Rinkeby i januari i år. Pojken döms även för grovt vapenbrott och narkotikabrott till tre års sluten ungdomsvård.

– Jag är nöjd, det blev en fällande dom. För en vuxen person så motsvarar det här 18 års fängelse, men i och med att gärningsmannen var 16 år så får han tre år och det är i linje med den praxis som finns, sade åklagare Olof Calmvik till SVT Nyheter.

Men 17-åringens försvarare tänker överklaga domen. Han ville ha en frikännande dom.
– Domen är felaktig och den ska överklagas. Tingsrätten har gjort en felaktig bedömning när det gäller skuldfrågan. Omständigheter som inte borde fått stor betydelse har fått det, sade advokat Nicolaus Rubensson.

Det var den 8 januari som en 25-årig man kallblodigt avrättades inne på pizzerian i Rinkeby centrum. Förundersökningen består av ungefär 3 000 sidor och bland bevisningen finns DNA-träffar, ett säkrat mordvapen och filmer från övervakningskameror.

17-åringen nekar själv till brott.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Det råder stor politisk enighet i frågan om begravningsplatsen”

Awad Hersi satt som ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd när beslutet om Järvas…

Äntligen! Snart är plaskdammen i Nydalsparken klar!

Nu på måndag, den 15 juni, då finns det äntligen vatten i plaskdammen i Nydalsparken i Tensta. Det skulle dröja tre år, och tre somrar, innan plaskdammen rustades upp.

Cherrie ska få fler att upptäcka D-vitaminbrist

RnB-stjärnan Cherrie samarbetar med privat vårdgivare för att få Järvabor att kontrollera sitt D-vitaminvärde. Syftet är att fler ska upptäcka en eventuell D-vitaminbrist och kunna behandla den.

Äntligen drar fotbollssäsongen igång!

Nu har beskedet kommit från Folkhälsomyndigheten att tävlingsmatcher inom elitidrotten får genomföras från och med den 14 juni.