Trappan i Tensta Centrum har blivit med effektbelysning. Ljusslingan ändrar färg efter veckodag och under olika högtider. 

Sedan en månad tillbaka har Tenstaborna fått belysning över trappan på Taxingeplan. Trappan renoverades av Trafikkontoret och stod klar hösten 2019. Ett år senare har trappan fått en ljusslinga som ändrar färg efter veckodag och vid särskilda högtider som Nobeldagen, julveckan och nyårsafton.

Just på Nobeldagen och nyårsafton kommer effektbelysningen att glittra, och vid tolvslaget på nyårsafton kommer ljusslingan att glittra extra mycket under tio minuter.

Ljusslingan består av 183 stycken små lampor som har utformats som en läktare. Under natten, mellan 22.00 till 06.00, lyser en nattscen i vitt ljus som syns på bild.

Det är projektet Smart och uppkopplad belysning i Stockholms stad som står bakom effektbelysningen. Syftet med den är att framförallt bidra till ökad trivsel på platsen.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Misstänkta pedofilen åtalas för övergrepp mot tolv barn

Nu är utredningen klar och den 67-åriga mannen från Rinkeby åtalas för övergrepp mot tolv olika barn.

”Fler kan jobba hemifrån”

Arbetsmiljöverket anser att fler kan jobba hemifrån än vad som sker idag.  – Många arbetsgivare gör mycket bra, men det går att göra mycket mer och många fler kan jobba hemifrån, sade Erna Zelmin-Ekenhem, generaldirektör för Arbetsmiljöverket vid måndagens pressträff.

Hördur finns förevigad på väggen

Det är inte alla som får sin bild målad på en vägg. Men det har Hördur Sigurjonsson, vaktmästare på Rinkeby Folkets Hus.  – Ja, det är kul, säger han.

Nu har vi blivit med lokal!

Efter tre år i ständig rörelse har Nyhetsbyrån Järva fått en fast plats i tillvaron. Vi har sedan 1 september vår redaktion i Rinkeby Folket Hus.