Följetongen om trappan i Tensta avslutas härmed. Den 11 oktober blev den färdig, bara besiktningen återstår.

När trappan i Tensta centrum plötsligt försvann, blev det en chock för många. Inte ens stadsdelsdirektören hade någon aning om vad som var på gång. Ansvarig för renoveringen, eller ombyggnaden, var Trafikkontoret i Stockholm.

Trappan skulle vara klar redan i vår, men så blev det alltså inte. Sedan kom besked att trappan skulle stå klar i juli. Så blev det inte heller.

Men nu, lagom till höststormarna och första snöslasket, är trappan färdig. Trappan som är en träffpunkt, och en plats för vila, när vädret tillåter.

Och Tensta konsthall får återigen en synlig entré så att nya besökare lätt hittar dit.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu ska Ungdomens Hus och Reactor läggas ned

Som väntat beslutade Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd på torsdagskvällen att lägga ned Ungdomens Hus och Reactor. – Jag vill, att så många ungdomar som möjligt ska vara med och utforma den nya verksamheten, sade nämndens ordförande Benjamin Dousa.

Stort Pridefirande i Järva

Under den gångna veckan har Pridefirandet varit aktuellt även i förorterna. Det är Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning som anordnat Prideveckan i Järva, där man kunnat ta del av lokala aktiviteter med fokus på HBTQ-frågor.

Stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta har möte ikväll

Ikväll är det sammanträde i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. På dagordningen finns bland annat ett förslag att bygga en cricketplan och en multifunktionsplan i Spångadalen. Den här gången äger mötet rum i förvaltningshuset på Fagerstagatan i Lunda. På grund av pandemin hålls mötet bakom stängda dörrar och allmänheten kan inte närvara.

I morgon drar Järvaveckan igång

Den 2 – 6 juni sänds Järvaveckan digitalt. I fjol ställdes Järvaveckan…