Följetongen om trappan i Tensta avslutas härmed. Den 11 oktober blev den färdig, bara besiktningen återstår.

När trappan i Tensta centrum plötsligt försvann, blev det en chock för många. Inte ens stadsdelsdirektören hade någon aning om vad som var på gång. Ansvarig för renoveringen, eller ombyggnaden, var Trafikkontoret i Stockholm.

Trappan skulle vara klar redan i vår, men så blev det alltså inte. Sedan kom besked att trappan skulle stå klar i juli. Så blev det inte heller.

Men nu, lagom till höststormarna och första snöslasket, är trappan färdig. Trappan som är en träffpunkt, och en plats för vila, när vädret tillåter.

Och Tensta konsthall får återigen en synlig entré så att nya besökare lätt hittar dit.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

NCC avslutar samarbetet med moskébygget i Rinkeby

NCC avslutar nu samarbetet med de ansvariga för bygget av Rinkebymoskén. Anledningen…

Kommer vårdcentralen i Tensta att stänga?

Fahyma Alnablsi har problem med återkommande värk i ena örat.  – Jag ringer vårdcentralen, men de hänvisar mig hela tiden till Brommaplan. Tänker de stänga?

Nu har Bling öppnat Bridge i Kista Galleria

Bridge är en plats där entreprenörer kan växa och kunna visa upp sina produkter. Det är en plats som står på tre ben – handel, möten och inspiration. – Entreprenörerna får möjlighet att ställa ut sina varor i Kista Galleria, som är en av Nordens mest trafikerade gallerior. 

Suad Ali om sin debutroman

Suad Ali, statsvetare som har arbetat med migrationsfrågor på FN:s flyktingorgan UNHCR, Utrikesdepartementet och Migrationsverket, debuterar som författare med romanen “Dina händer var fulla av liv”. I torsdags kväll bjöd Rinkeby Folkets Hus in till ett samtal om boken.