Ambulans Corona Rinkeby

Coronapandemins tredje våg är här nu. Det var budskapet på den pressträff som Region Stockholm höll i förmiddags. De senaste tre veckorna har antalet smittade ökat med ungefär 25 procent och sammanlagt har antalet bekräftade fall fördubblats.

– Det här innebär att vården måste planera och rusta för ett ökat sjukvårdsbehov under de kommande veckorna, sade Johan Bratt som är tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

Vecka 8 rapporterades 6 336 nya fall av bekräftad covid-19 i hela Stockholm, tre veckor tidigare, vecka 5 var motsvarande siffra 3 225 bekräftade fall, rapporterar Svt.

Statistiken för vecka 8 på stadsdelsnivå presenteras imorgon torsdag. Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista har de senaste månaderna haft relativt få smittade jämfört med resten av staden, men tendenser till ökning syns även här.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En vitklädd protest

Det var fullsatt i bänkraderna framför stora scenen när Jimmie Åkesson (SD)…

Tensta träff diskuterades på mötet i nämnden igår

Sammanträdet i Spånga-Tensta genomfördes i rask takt. Den punkt som diskuterades mest handlade om utförsäljningen av Tensta gymnasium och Tensta träff.

Sommaröppet på Tensta konsthall

Tensta konsthall bjuder in till konstveranda och konstfredag där barn och vuxna kan få utlopp för sin kreativitet. Samt två utställningar: Den uppmärksammade The Invisible Enemy Should Not Exist (Room G) av Michael Rakowitz och nya Body to Body av Åsa Norberg och Jennie Sundén.

Mordförsök i Rinkeby på torsdagskvällen

Strax före halv nio på torsdagskvällen larmades polisen. En person ska ha skadats av ett vass föremål. Både polis och ambulans är på plats och brottsplatsen är avspärrad.