Trappan i Tensta är en till synes oändlig följetong. Inte blev trappan klar i våras och inte i juli heller. Men arbetet går i alla fall framåt.

Det började redan i april, då trappan i Tensta centrum plötsligt var försvunnen. Istället gapade ett stort hål ner mot Tensta konsthall. Ansvaret för bygget ligger hos Trafikkontoret och inte ens stadsdelsdirektören hade ”en aning” om vad som pågick.

På skylten står att trappan skulle stå färdig i juli, men byggnadsarbetarna trodde inte att trappan skulle bli färdig förrän till hösten

För Tensta konsthall har trappbygget varit, och är, ett bekymmer. Förutom att trappan som de flesta tar ner till konsthallen är borta, så syns knappt entrén bakom alla byggställningar. Men nu börjar ändå trappan ta form.

 – Vi är nog klara i slutet av september, säger en av byggnadsarbetarna på plats. Men det är min första dag här, så jag vet inte säkert.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

SL glömde informera om avstängda hållplatser i Rinkeby

Från och med idag den tionde juni fram till den 28:e juni är alla de vanliga busshållplatserna i Rinkeby avstängda. Men på SL:s hemsida och i mobilappen fanns under hela måndagsförmiddagen ingen information om störningarna.

ISMG utnyttjar arbetarna och lurar arbetsförmedlingen

Ahmed kom som flykting till Sverige för fem år sedan. Efter fyra år som arbetssökande fick han ett nystartjobb i ett företag som satt i system att maximalt utnyttja sin arbetskraft. – De får drygt 5000 mindre i månaden än vad kollektivavtalet föreskriver, säger Göran Kärrman på Arbetarcentrum i Husby.

Elfte juli-priset 2019 delades ut på Kista folkhögskola

Mattias Schain och Samuel Sjöblom fick årets Elfte juli-pris för initiativet att bilda en mänsklig ring runt Stockholms moské. – De har visat prov på en sällsynt solidaritet och medmänsklighet, sade Mariam Osman Sherifay, skolans rektor.

Rån på Hjulsta torg idag

Polis har ryckt ut till Hjulsta torg med anledning av att personal i en kiosk blivit utsatt för rån. Polisen larmades strax före klockan 12 på måndagen.