Trappan i Tensta är en till synes oändlig följetong. Inte blev trappan klar i våras och inte i juli heller. Men arbetet går i alla fall framåt.

Det började redan i april, då trappan i Tensta centrum plötsligt var försvunnen. Istället gapade ett stort hål ner mot Tensta konsthall. Ansvaret för bygget ligger hos Trafikkontoret och inte ens stadsdelsdirektören hade ”en aning” om vad som pågick.

På skylten står att trappan skulle stå färdig i juli, men byggnadsarbetarna trodde inte att trappan skulle bli färdig förrän till hösten

För Tensta konsthall har trappbygget varit, och är, ett bekymmer. Förutom att trappan som de flesta tar ner till konsthallen är borta, så syns knappt entrén bakom alla byggställningar. Men nu börjar ändå trappan ta form.

 – Vi är nog klara i slutet av september, säger en av byggnadsarbetarna på plats. Men det är min första dag här, så jag vet inte säkert.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Region Stockholm tiger om dödsfallen i Järva

Nyhetsbyrån Järva har begärt att få veta hur dödligheten slår i Stockholms olika stadsdelar. Men Region Stockholm avslog begäran om utlämnande av allmän handling. Nyhetsbyrån Järva överklagar beslutet till kammarrätten.

Handlarna är redo inför ramadan

På ramadans första dag arbetar han som vanligt i charkdisken inne i livsmedelsbutiken Matvärlden i Tensta. – Det är perfekt att fasta, säger Youssef Mahabi. Jag mår så bra.

Tvättstuga brann i Rinkeby i natt

Strax efter 01, natten mellan måndag och tisdag, kom larmet till räddningstjänsten. En fristående tvättstuga och samlingslokal i Rinkeby brann kraftigt. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

”Biblioteket förlorar nästan hälften av sin lokalyta”

På nästa möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd fattas första beslutet om att flytta biblioteket i Tensta till Livstyckets gamla lokaler. – Vi kommer omöjligt kunna erbjuda den service vi har idag, säger Marianella Monzon, Tenstabo och bibliotekarie på Tensta bibliotek.