Nu är det dags för föreningarna i Järva att anmäla sitt intresse för att delta i Järvaveckan den 10-14 juni.

– Vi vi vill korta avståndet mellan politiker och invånare, särskilt i orten. Det är viktigt att mötas även när det inte är valår, säger Ahmed Abdirahman, grundaren av Global Village, stiftelsen som arrangerar Järvaveckan. 

Lokala ideella föreningar deltar i Järvaveckan helt gratis

Förra året slog Järvaveckan publikrekord, men antalet lokala föreningar från Järva kan bli många fler. Varje förening som har kraft att delta under veckan får tillgång till en egen plats, ett tält, utan kostnad.

 – Ja, de lokala ideella föreningarna deltar i Järvaveckan helt gratis, säger Ahmed Abdirahman.

Föreningar har börjat anmäla sig, och de som inte har gjort det kan kontakta:

Joanna.jimenez@theglobalvillage.se
 
 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu gör föräldrarna uppror i Hjulsta grundskola

Föräldrarna till barnen i Hjulsta grundskola är förtvivlade. De anser att skolan har allvarliga brister både vad gäller undervisning, tillsyn och säkerhet. Det nybildade föräldrarådet har anmält skolan till Skolinspektionen och kräver att skolledningen omedelbart byts ut.

Dags för Tensta konsthalls textpris

Inlämningen till Tensta konsthalls textpris har öppnat. Fram till den 5 januari 2020 uppmanas unga mellan 15 och 25 att skicka in sina texter och tävla. I juryn sitter Murre Gonday, Athena Farrokhzad, Tone Schunnesson och Nawroz Zakholy. För vinnarna finns förutom äran också prispengar att hämta.

Lust att läsa ökar lusten att lära

På Rinkeby bibliotek drar projektet Läslust i Rinkeby igång i höst. Barn…

Lokala politiker i första debatten inför valet

Järva röstar anordnade den första politikerdebatten inför valet 2022. Det var fullsatt i Folkets Husby när de båda stadsdelarnas ordföranden mötte representanterna för oppositionen. Ole-Jörgen Persson och Annika Friberg vs Elvir Kazinic och Rashid Mohamed.