Nu är det dags för föreningarna i Järva att anmäla sitt intresse för att delta i Järvaveckan den 10-14 juni.

– Vi vi vill korta avståndet mellan politiker och invånare, särskilt i orten. Det är viktigt att mötas även när det inte är valår, säger Ahmed Abdirahman, grundaren av Global Village, stiftelsen som arrangerar Järvaveckan. 

Lokala ideella föreningar deltar i Järvaveckan helt gratis

Förra året slog Järvaveckan publikrekord, men antalet lokala föreningar från Järva kan bli många fler. Varje förening som har kraft att delta under veckan får tillgång till en egen plats, ett tält, utan kostnad.

 – Ja, de lokala ideella föreningarna deltar i Järvaveckan helt gratis, säger Ahmed Abdirahman.

Föreningar har börjat anmäla sig, och de som inte har gjort det kan kontakta:

Joanna.jimenez@theglobalvillage.se
 
 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Livstycket lever vidare!

Nu är det klart att föreningen Livstycket i Tensta kommer kunna fortsätta sin verksamhet med handarbete och utbildning för invandrarkvinnor. Två stiftelser har gått in med pengar.

Äntligen badsommar i Järva

Solen strålade och fick vattnet att glittra i de turkosblå bassängerna när Järvabadet invigdes. ”Äntligen”, var ordet på allas läppar. – Badet är till för barn och ungdomar i Järva och alla badälskande stockholmare, sade idrottsborgarrådet innan hon klippte bandet.

Rinkeby United föll trots stort spelövertag i seriepremiären  

Rinkeby United föll  på hemmaplan i onsdagens seriepremiär i fotbollens Division 4 Mellersta då Ängby blev för starka. Segersiffrorna skrevs till 3-1 i bortalagets favör.

Två Pennsvärd delas ut i år

Nu är nomineringen till Pennsvärdet öppen. Priset, som delas ut av Berättarministeriet, går till en låg- eller mellanstadielärare som arbetar i socioekonomiskt utsatta områden. Med anledning av pandemin delas två Pennsvärd ut i år.