Klockan 16.43 fick polisen larm om misstänkt skottlossning i Rinkeby. Flera polisbilar, ambulanser och en polishelikopter skickades till platsen och ett stort område spärrades av. 

– Det kommer vara avspärrat ett tag, härifrån bort till fotbollsplanen, sade en polis som vaktade vid en av gångbroarna över Rinkebystråket.

En anmälan om mordförsök är upprättad men ingen skottskadad person ska ha påträffats. Polisen har heller inte hittat någon gärningsperson, däremot tomhylsor. Avspärrningarna som är upprättade vid Rinkebyskolan sträcker sig mellan stråket och bort till fotbollsplanen vid parkleken Rinken. Polisen genomför dörrknackning och vittnesförhör i området under kvällen.

(Texten uppdateras.)

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fyra får döda efter giftattacker på Spånga by

Förra helgen utsattes djuren på Spånga by 4H-gård i Tensta för en giftattack som ledde till att fyra får avled. Natten till torsdagen hände det igen, men den här gången kom inget djur till skada. Nu flyttas alla djuren från gården och verksamheten stängs ned tillfälligt.

Boxarna i Tensta oroar sig för framtiden

Förvaltningens chefer kom en dag till Tensta boxningsklubb och meddelade att en ny vägg skulle byggas. Nu har klubben förlorat 55 kvadratmeter träningsyta. – Det är förödande för hela verksamheten, säger Aram Heshi, som har en son som boxas i klubben.

Somalias nationaldag firades på Knutby bollplan

Den 1 juli är Somalias nationaldag och i år är det 60 år sedan landet blev självständigt. Därför anordnade Som United ett nationaldagsfirande i samband med fotbollsträningen på Knutby bollplan i Rinkeby.

Dags att söka höstlovsjobb!

Nu kan du som är ung och folkbokförd i Stockholms stad söka höstlovsjobb. För att få en chans till jobb under höstlovet ska din ansökan skickas in senast den 14 september.