Klockan 16.43 fick polisen larm om misstänkt skottlossning i Rinkeby. Flera polisbilar, ambulanser och en polishelikopter skickades till platsen och ett stort område spärrades av. 

– Det kommer vara avspärrat ett tag, härifrån bort till fotbollsplanen, sade en polis som vaktade vid en av gångbroarna över Rinkebystråket.

En anmälan om mordförsök är upprättad men ingen skottskadad person ska ha påträffats. Polisen har heller inte hittat någon gärningsperson, däremot tomhylsor. Avspärrningarna som är upprättade vid Rinkebyskolan sträcker sig mellan stråket och bort till fotbollsplanen vid parkleken Rinken. Polisen genomför dörrknackning och vittnesförhör i området under kvällen.

(Texten uppdateras.)

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Reactor stängs och verksamheten flyttas

Reactors verksamhet flyttas till Husby centrum, trots protester. Fastigheten har dömts ut,…

Som Uniteds stjärna byter klubb

Året inleddes med en stor nyhet. Som Uniteds stjärna och målmaskin lämnar klubben och spelar kommande säsong i fotbollens division 3. – Det var ett tufft beslut att ta, men Nacka Iliria visade verkligen att de var intresserade av mig och ville ha med mig i sin satsning, säger Yonis Egag.

Så kan du hjälpa flyktingarna på Lesbos

Nöden är akut efter branden i flyktinglägret Moria på Lesbos. Team Sweden Volunteers är en av de organisationer som samlar in förnödenheter till människorna på flykt. På Comfort Hotel i Kista kan allmänheten lämna barnvagnar, tält och annat som behövs.

Spånga-Tenstas stadsdelsdirektör tar över i Rinkeby-Kista

Stadsdelsdirektören Toni Mellblom slutar i Spånga-Tensta efter mindre än ett år. – Ja, men han flyttar inte så långt. Han blir ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista, säger Annika Friberg, M, ordförande i Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd.