På onsdag är det fullt fart i Ungdomens hus i Rinkeby.
 – Tanken är att den arbetskraftsreserv som finns i Järva ska möta sina framtida arbetsgivare här, säger Mohamed Saleeban, ordförande i Shanta IF, och den drivande bakom Kompetensdagen den 5 juni.

Dagen inleds 13.00 av finansborgarrådet Anna König Jerlmyr, M, och sedan följer både paneldiskussion och underhållning. Eventet står på tre ben; studier, arbete och företagande. På plats finns representanter för stora företag, myndigheter och högskolor.

 – COOP är där, NCC också. Polisen kommer rekrytera personal till den kommande polisstationen här i Rinkeby.

Det är första gången som kompetensdagen anordnas, men Mohamed Saleeban hoppas att det blir ett återkommande arrangemang.

 – Ja, helst två gånger per år. Det är viktigt för området, och särskilt viktigt för våra tjejer. När de är på prao i årskurs 8 är de oftast kvar i Järva. Jag vill att de ska ut och erövra Stockholm, ja, hela världen.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kunskapslyftet vill höja utbildningsnivån i Järva

Det nybildade nätverket Kunskapslyftet vill att fler från Järva vidareutbildar sig efter gymnasiet. Två gånger per år ska nätverksträffar anordnas, där man har chansen att träffa alumner från området. Nästa lördag är det premiär för det allra första evenemanget på Kista Träff.

”Jag vill att tavlorna ska hänga så att många kan se dem”

Många känner Dine Malmsten, men inte lika många känner till att hon målar. Nu ska hon snart ställa ut sina målningar i Rinkeby Folkets Hus.

Singelaktuella Kebz vill släppa positiv musik

– Om jag gör musik om våld, genererar det bara mer våld. Kebba Jobe som går under artistnamnet Kebz, släppte i natt singeln ”My Believer”. Nyhetsbyrån Järva har träffat 23-åringen från Tensta för att prata om hans musik.

Misstänkt mord i Akalla

En man har hittats död i en blodig bostad i Akalla ikväll. Polisen har inlett en förundersökning på mord.