På onsdag är det fullt fart i Ungdomens hus i Rinkeby.
 – Tanken är att den arbetskraftsreserv som finns i Järva ska möta sina framtida arbetsgivare här, säger Mohamed Saleeban, ordförande i Shanta IF, och den drivande bakom Kompetensdagen den 5 juni.

Dagen inleds 13.00 av finansborgarrådet Anna König Jerlmyr, M, och sedan följer både paneldiskussion och underhållning. Eventet står på tre ben; studier, arbete och företagande. På plats finns representanter för stora företag, myndigheter och högskolor.

 – COOP är där, NCC också. Polisen kommer rekrytera personal till den kommande polisstationen här i Rinkeby.

Det är första gången som kompetensdagen anordnas, men Mohamed Saleeban hoppas att det blir ett återkommande arrangemang.

 – Ja, helst två gånger per år. Det är viktigt för området, och särskilt viktigt för våra tjejer. När de är på prao i årskurs 8 är de oftast kvar i Järva. Jag vill att de ska ut och erövra Stockholm, ja, hela världen.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Pop-up återbruk kommer till Kista och Tensta i helgen

Nu är det dags att rensa förråden igen. I helgen kommer den mobila återvinningsstationen tillbaka till Järva. Hela helgen, och även på måndag, finns de i Kista och Tensta och tar emot emot trasiga möbler, elektronik, kläder, leksaker och annat som inte längre används. 

ASAP Rocky på Folkets Husby

Inte bara Fryshuset fick besök av ASAP Rocky igår, han var även på Folkets Husby. Han träffade Faisal Muse från föreningen Unity & Cultivation och många, många fler, innan han drog vidare mot konserten i Globen.

Somalias nationaldag firades på Knutby bollplan

Den 1 juli är Somalias nationaldag och i år är det 60 år sedan landet blev självständigt. Därför anordnade Som United ett nationaldagsfirande i samband med fotbollsträningen på Knutby bollplan i Rinkeby.

Festival för allas rätt till en egen plats på jorden

Orten Odlar, var namnet på kolonilottsfestivalen som nätverket Peppar och Pumpa arrangerade i Tensta i helgen. Där fanns grönsaker, kryddor och blommor till försäljning samt workshops, uppträdanden och konst.