Efter konflikten i Hjulsta grundskola där tre anställda avskedats efter påstådd matstöld, polisanmäler de anklagade Stockholms stad för kränkande fotografering och olaglig kamerabevakning. Stockholm stad har i sin tur polisanmält de misstänkta matstölderna. 

Det var förra veckan som Nyhetsbyrån Järva kunde rapportera om en ny konflikt som blossat upp i Hjulsta grundskola. Tre kvinnor ur skolpersonalen, varav två arbetar som måltidsbiträden och en som skolsekreterare, anklagades för stöld ur skolköket. De blev kort därefter avskedade och matstölderna polisanmäls nu av Stockholms stad.

Kvinnorna planerar att stämma Stockholms stad för beslutet att avskeda dem och har nu även valt att polisanmäla Stockholms stad för kränkande fotografering samt gjort en anmälan hos Integritetsskyddsmyndigheten, Imy.

Magnus Jönsson, jurist på Jurema, representerar kvinnorna i fallet och säger att skolan hade skyldighet att skylta när kamerorna sattes upp.

– Stockholms stad säger att det finns skyltar utanför, men det räcker inte och dessutom sattes dessa skyltar upp först i januari, medan filmningen skedde i december.

I en eventuell rättegång i fallet staden mot kvinnorna, hade den aktuella polisanmälan varit av värde?

– Nej, eftersom att man i Sverige får lov att använda vilka bevis man vill även om man fixat fram bevisen olagligt.

Eleni Terzitane

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vad händer med moskén i Husby?

Enligt detaljplanen ska fastigheten där moskén finns idag rivas och istället ska det byggas bostäder. Men vart ska Husby Islamiska Kultur Center ta vägen?  – Vi har mejlat överallt, men får inga svar, säger Omar Sayed, kassör i församlingen.

Smittspridningen ökar bland unga

Ny rapport visar att tonåringar är mer mottagliga för att bli smittade i covid-19 än yngre barn, och de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att smittspridningen är som störst bland unga mellan 20-29 år. Samtidigt verkar hemmafester bli allt vanligare och nästa vecka tillträder ett tillfälligt förbud mot servering av alkohol efter klockan 22.00.

Järvabadet i final i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad 2021

Varje år vill Stockholms stad uppmärksamma arkitektur som ”sticker ut” i den ständigt växande staden. Olika byggnader anmäls och en jury väljer därefter ut 10 kandidater som du som stockholmare kan vara med och rösta på. Det är inte bara hus som anmäls. Förra året vann Folke Bernadottes bro på Djurgården priset. I år har Järva sin egen byggnad bland finalisterna!

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 38. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva…