Hittills är 8 096 feriejobb klara för 2021 i Stockholms stad. Det är fler jobb än vad som kunde erbjudas 2019, året före pandemin. Detta speglas även i Järva där fler ungdomar kommer att få fler jobb än förväntat.

Nu står det klart att Stockholms stad i sommar kommer kunna erbjuda fler jobb till ungdomar än året före pandemin. Hittills är 8 096 feriejobb klara för 2021, varav 1247 i Rinkeby-Kista och 987 i Spånga-Tensta. Bland annat erbjuds rekordmånga jobb, omkring 800, inom kultursektorn och över 1 400 ungdomar kommer att jobba med barn på olika sätt.

År 2019 fick 7 743 ungdomar ett feriejobb, och förra året kunde staden erbjuda 6 820 feriejobb trots att pandemins intåg under våren innebar att cirka 3 000 arbetstillfällen inom främst äldreomsorg och förskola fick ställas in. Även i år påverkas antalet feriejobb i stadens verksamheter där risken för smittspridning är hög.

Arbetsmarknadsförvaltningen beslutade därför, likt förra året, att upphandla jobb med hjälp av näringslivet och har slutit avtal om 2 300 stycken. Därtill har stadsdelar och andra delar av staden arbetat med att skapa fler meningsfulla jobb än vanligt inom såväl städning i utomhusmiljö, som i samarbete med idrottsföreningar, till exempel.

– Utan gemensamma krafttag från stadens anställda och föreningslivet hade detta inte varit möjligt. Över 2 000 jobb är upphandlade och än är arbetet inte klart. Vi jobbar vidare för att nå det högt satta målet om totalt 9 000 feriejobb under 2021, säger arbetsmarknadsborgarråd Karin Ernlund (C).

Källa: Centerpartiet/Stockholms stad

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Gunilla skriver boken när Rinkeby fyller 50 år

Nästa år är det 50 år sedan Rinkeby torg invigdes. Lika länge har Gunilla Lundgren arbetat i Rinkeby och det är hon som, tillsammans med många rinkebybor, skriver boken om Rinkebys jubileum. – Det var Rinkeby som gjorde mig till författare.

Gunilla Lundgren fick årets Katarina Taikon-pris

Författaren Gunilla Lundgren, som i mer än 30 år har arbetat med barn och elever i Rinkeby, fick årets Katarina Taikon-pris. – Jag är så oerhört glad och tacksam för det här fina priset, sade Gunilla Lundgren vid prisutdelningen i Stockholms stadshus.

Tuff budget även i Spånga-Tensta

Det blir tydliga neddragningar om den nya budgeten i Spånga-Tensta klubbas igenom. Avdelningen för Stadsdelsutveckling föreslås försvinna och Medborgarvärdarnas framtid är osäker. Enligt förvaltningens förslag till budget 2019 är budgeten till området Nämnd och administration 15,4 miljoner. Det kan jämföras med budgeten 2018 som var 44,4 miljoner. Det är en minskning på 29 miljoner. 

Här är föräldrarnas alternativa förslag i 34 punkter

Under demonstrationen i torsdags lästes de alternativa förslag till åtgärder mot det dödliga våldet upp, som föräldrarna i Järva formulerat i 34 punkter. Här följer de: