Hittills är 8 096 feriejobb klara för 2021 i Stockholms stad. Det är fler jobb än vad som kunde erbjudas 2019, året före pandemin. Detta speglas även i Järva där fler ungdomar kommer att få fler jobb än förväntat.

Nu står det klart att Stockholms stad i sommar kommer kunna erbjuda fler jobb till ungdomar än året före pandemin. Hittills är 8 096 feriejobb klara för 2021, varav 1247 i Rinkeby-Kista och 987 i Spånga-Tensta. Bland annat erbjuds rekordmånga jobb, omkring 800, inom kultursektorn och över 1 400 ungdomar kommer att jobba med barn på olika sätt.

År 2019 fick 7 743 ungdomar ett feriejobb, och förra året kunde staden erbjuda 6 820 feriejobb trots att pandemins intåg under våren innebar att cirka 3 000 arbetstillfällen inom främst äldreomsorg och förskola fick ställas in. Även i år påverkas antalet feriejobb i stadens verksamheter där risken för smittspridning är hög.

Arbetsmarknadsförvaltningen beslutade därför, likt förra året, att upphandla jobb med hjälp av näringslivet och har slutit avtal om 2 300 stycken. Därtill har stadsdelar och andra delar av staden arbetat med att skapa fler meningsfulla jobb än vanligt inom såväl städning i utomhusmiljö, som i samarbete med idrottsföreningar, till exempel.

– Utan gemensamma krafttag från stadens anställda och föreningslivet hade detta inte varit möjligt. Över 2 000 jobb är upphandlade och än är arbetet inte klart. Vi jobbar vidare för att nå det högt satta målet om totalt 9 000 feriejobb under 2021, säger arbetsmarknadsborgarråd Karin Ernlund (C).

Källa: Centerpartiet/Stockholms stad

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

AIF Kista anordnar nattfotboll – med start i kväll

AIF Kista börjar med organiserad spontanfotboll på kvällar i syfte att förebygga att unga hamnar i kriminalitet. Med anledning av den hotfulla stämningen som råder inför helgen, har idrottsföreningen beslutat att dra igång med nattfotbollen tidigare än tänkt. 

Imorgon öppnar biblioteken

Nu blir det möjligt att besöka biblioteken igen för boklån och it-tjänster. Men allt program utöver det är inställt eller flyttat till bibliotekens digitala kanaler.

Gratis simskola i Järva i sommar

Ett gäng ledare i Unga Örnar i Akalla och Husby tillsammans med andra planerar för en kommande gratis simskola i sommar. Anders Österberg som också är socialdemokratisk riksdagsledamot, är en av dem som ligger bakom initiativet.

Ett viktigt steg mot demokratiska och fria val i Somalia

Somalias president Mohamed Abdullahi Moahmed (Farmajo) har undertecknat en federal vallag som banar iväg för ett flerpartisystem och en möjlighet att landet håller sitt första fria val på 50 år.