Ungdomens hus har stängt tills vidare. Bild: Kerstin Gustafsson Figueroa

Två maskerade unga män kom in till Ungdomens Hus i Rinkeby. Situationen upplevdes som hotfull och polisen larmades. Ingen kom till fysisk skada, men Ungdomens hus håller tills vidare stängt.

Det var vid 18.30-tiden på torsdagskvällen som två okända maskerade unga män kom in på Ungdomens Hus. Det är oklart om de var beväpnade, men personalen upplevde situationen som hotfull och larmade polisen. Ungdomens hus stängdes omedelbart efter händelsen och håller tills vidare stängt. Varken ungdomar eller personal skadades.

– Just nu tittar vi på vad som hänt och polisen måste utreda och göra sitt jobb. Vi vill ha trygga verksamheter för barn och unga, så därför stänger vi, säger Susanne Leinsköld, stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.

Hur länge kommer Ungdomens Hus vara stängt?
 – Nu stänger vi i första hand tills på måndag. Sedan tar vi nya beslut. Vi jobbar nära polisen med det här.

Finns det risk att Ungdomens Hus stänger för gott?
 – Det är viktigt att vi kan erbjuda trygga verksamheter och vi jobbar nära polisen för att nå det målet. Vi ska inte dra några förhastade slutsatser nu, men Ungdomens Hus riktar sig till målgruppen mellan 16 och 19 år. De flesta i den åldern kanske redan har annat för sig.

Nu ska förvaltningen utreda hur situationen ser ut för unga i stadsdelen.
–  I vår verksamhetsplan har vi bestämt att vi ska se över innehållet i våra verksamheter, vad unga vill ha och behöver. Det jobbet har vi precis påbörjat, säger Susanne Leinsköld.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nästan en en femtedel av invånarna i Rinkeby-Kista hade antikroppar

I slutet av juni hade 18 procent av befolkningen i Rinkeby-Kista antikroppar mot covid-19. Faktorer som ökar sannolikheten för att de boende i stadsdelen har antikroppar är jobb inom vård och omsorg, och därtill att leva i ett hushåll med över fem personer.

”Det känns som en häxjakt på personalen”

Den senaste medarbetarenkäten i Spånga-Tensta visade på hård intern kritik mot ledningen på Medborgarkontoret. Men när resultatet blev känt startade en av de anställda en namninsamling till stöd för den kritiserade chefen. – Den som inte skriver under röjer sin identitet, säger en av medarbetarna.

Modeveckan avslutades med vernissage på Tensta konsthall

Modeveckan under påsklovet på Tensta konsthall avslutades i fredags med vernissage. Temat var remake design och deltagarna fick lära sig olika metoder i att återskapa plagg. – Ungdomarna hade verkligen ett hållbarhetstänk. Någon klippte exempelvis ut ett tyg och skapade en topp av det, och använde sedan restbitarna till att göra en väska, säger Felicia Åström, en av ledarna i kursen.

Hembla och Victoria Park nya medlemmar i allmännyttan

Igår blev det känt att bostadsbolagen Hembla och Victoria Park har blivit associerade medlemmar i Sveriges Allmännytta. – De uppfyller de krav som finns för medlemmar, säger organisationens socialdemokratiska ordförande Åsa Johansson.