Ungdomens hus har stängt tills vidare. Bild: Kerstin Gustafsson Figueroa

Två maskerade unga män kom in till Ungdomens Hus i Rinkeby. Situationen upplevdes som hotfull och polisen larmades. Ingen kom till fysisk skada, men Ungdomens hus håller tills vidare stängt.

Det var vid 18.30-tiden på torsdagskvällen som två okända maskerade unga män kom in på Ungdomens Hus. Det är oklart om de var beväpnade, men personalen upplevde situationen som hotfull och larmade polisen. Ungdomens hus stängdes omedelbart efter händelsen och håller tills vidare stängt. Varken ungdomar eller personal skadades.

– Just nu tittar vi på vad som hänt och polisen måste utreda och göra sitt jobb. Vi vill ha trygga verksamheter för barn och unga, så därför stänger vi, säger Susanne Leinsköld, stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.

Hur länge kommer Ungdomens Hus vara stängt?
 – Nu stänger vi i första hand tills på måndag. Sedan tar vi nya beslut. Vi jobbar nära polisen med det här.

Finns det risk att Ungdomens Hus stänger för gott?
 – Det är viktigt att vi kan erbjuda trygga verksamheter och vi jobbar nära polisen för att nå det målet. Vi ska inte dra några förhastade slutsatser nu, men Ungdomens Hus riktar sig till målgruppen mellan 16 och 19 år. De flesta i den åldern kanske redan har annat för sig.

Nu ska förvaltningen utreda hur situationen ser ut för unga i stadsdelen.
–  I vår verksamhetsplan har vi bestämt att vi ska se över innehållet i våra verksamheter, vad unga vill ha och behöver. Det jobbet har vi precis påbörjat, säger Susanne Leinsköld.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Elinsborgsskolans barn är bäst på att läsa böcker!

På Elinsborgsskolans skolgård samlades elever från årskurs 1 till 6, alla på coronasäkert avstånd. Tidigt på tisdagens morgon fick de pris som Årets bokväckare 2020, en tävling som Kulturrådet har utlyst. – Jag är riktigt stolt och det beror på det arbete som ni och skolans personal har gjort, sade rektorn Terhi Sörensen.

Lägenhetsbrand i Tensta

Vid tvåtiden under fredagseftermiddagen larmades polis och räddningstjänst till Tensta med anledning av en lägenhetsbrand. En person har förts till sjukhus.

Alexander Assals bilder visar ortens fina sida

I ett samarbete med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning visar Alexander Assal upp sin vackra motiv i Kungsträdgården. Där bland körsbärsträden finns skyltar med bilder från Rinkeby. – För mig är det extra viktigt att visa upp ortens fina sida, säger han. 

Motståndet växer mot de nya byggplanerna på Järvafältet

Det finns planer på att bygga 700 nya lägenheter längs en ny väg mellan Akalla och Kista, vid Husbys södra kant mot Järvafältet. – Det här är ett förödande förslag som bara måste stoppas. Snart finns inget kvar av Järvafältet, säger Arne Johansson från Norra Järva Stadsdelsråd.