Kista Galleria

Vår artikel om hur ordningsvakterna uppträdde mot de fyra pojkarna i Kista Galleria, har lästs av drygt 40 000. Hundratals kommentarer har strömmat in, både till vårt Instagram-konto och vår Facebook-sida. En övervägande del av läsarreaktionerna visar en upprördhet över hur pojkarna behandlades.

Diskussionerna som följt efter publiceringen kan vi omöjligen kommentera, inte heller kan vi besvara alla frågor. Men följande skulle vi vilja slå fast:

Ja, det var fem ordningsvakter som var inblandade i händelsen i Kista Galleria. De som sett videoklippet, som publicerades i samband med artikeln, kan se det med egna ögon.

Ja, vi har tagit del av personalens rapport till Securitas. Där framgår att pojkarna upplevdes som störande på biblioteket, att de blev tillsagda flera gånger och att personalen till slut kallade på ordningsvakterna. Men inget i rapporten kan rättfärdiga ordningsvakternas beteende gentemot pojkarna. 

Engagemanget i den här händelsen visar hur viktig diskussionen är om villkoren vi lever under. Nyhetsbyrån Järva vill ha en öppen diskussion i våra kanaler, men vi förbehåller oss rätten att radera innehåll som vi bedömer är kränkande eller stötande, eller inte håller sig till ämnet. Vi ber om ursäkt i de fall vi inte hunnit göra det.

Läs också: Citycons uttalande och Rädda Barnens uttalande

Kerstin Gustafsson Figueroa
chefredaktör

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Inställda halloweenfiranden efter nya skärpta råd

Efter Folkhälsomyndighetens nya lokala allmänna råd ställer både Rinkeby Centrum och Tensta Centrum in sina halloweenfiranden under helgen. 

Lärare i Tensta får Svensklärarpriset 2021

En av vinnarna av Svensklärarpriset 2021, som delas ut av Svenska Akademien, är Stefan Ljungdahl som arbetar på Enbacksskolan i Tensta. Han har arbetat med högstadieungdomar i Tensta sedan 1989.

Ordföranden vägrar svara på frågan om Folkets Husby

Nej, Ole-Jörgen Persson, M, svarade inte på frågan. Om och om igen ställde Elvir Kazinic, S, och Veronica Stiernborg, V, samma fråga: varför slås det fast redan nu i verksamhetsplanen att IOP-avtalet med Folkets Husby inte ska förlängas?

Fira eid tillsammans på nätet

Fira Digital Eid 2020 som livesänds på Facebook den 24 maj. – I år kan vi inte anordna våra Eid-festivaler som vi brukar, därför försökte vi hitta ett sätt att skapa samma typ av gemenskap och firande, säger Fatema Vanat, verksamhetsutvecklare på Ibn Rushd Studieförbund.