Kista Galleria

Vår artikel om hur ordningsvakterna uppträdde mot de fyra pojkarna i Kista Galleria, har lästs av drygt 40 000. Hundratals kommentarer har strömmat in, både till vårt Instagram-konto och vår Facebook-sida. En övervägande del av läsarreaktionerna visar en upprördhet över hur pojkarna behandlades.

Diskussionerna som följt efter publiceringen kan vi omöjligen kommentera, inte heller kan vi besvara alla frågor. Men följande skulle vi vilja slå fast:

Ja, det var fem ordningsvakter som var inblandade i händelsen i Kista Galleria. De som sett videoklippet, som publicerades i samband med artikeln, kan se det med egna ögon.

Ja, vi har tagit del av personalens rapport till Securitas. Där framgår att pojkarna upplevdes som störande på biblioteket, att de blev tillsagda flera gånger och att personalen till slut kallade på ordningsvakterna. Men inget i rapporten kan rättfärdiga ordningsvakternas beteende gentemot pojkarna. 

Engagemanget i den här händelsen visar hur viktig diskussionen är om villkoren vi lever under. Nyhetsbyrån Järva vill ha en öppen diskussion i våra kanaler, men vi förbehåller oss rätten att radera innehåll som vi bedömer är kränkande eller stötande, eller inte håller sig till ämnet. Vi ber om ursäkt i de fall vi inte hunnit göra det.

Läs också: Citycons uttalande och Rädda Barnens uttalande

Kerstin Gustafsson Figueroa
chefredaktör

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ettan och tvåan i loppet fastade

”JÄRVAS SEXIGASTE MAN VANN” – Nej, så kan du inte skriva! sade Jonis. Om du gör det så kommer redaktören ändå inte godkänna den rubriken. – Skriv om ramadan, sade Janis. Skriv om att vi båda fastar och att vi ändå klarar att vinna på nya personliga rekord.

”Nu har ni har raserat allt”

Hård kritik riktas mot Spånga-Tenstas styrande, både stadsdelsnämnden och stadsdelsförvaltningen, när det…

Järva röstar!

Dagen före valet var det slutspurt i valarbetet i Järva. Biblioteket stängde…

Islamofobin fick Khadiga att ta av sig slöjan

I onsdags publicerade Brottsförebyggande rådet, Brå, en ny rapport om de islamofobiska hatbrottens karaktär. Khadiga från Akalla berättar om sina egna erfarenheter av islamofobi som muslimsk kvinna. Erfarenheter som ledde till att hon till slut tog av sig slöjan i hopp om slippa påhopp.