TALET podcast av Streetgäris

Under två veckors tid denna sommar kommer Streetgäris att bjuda in åtta talare som gör sina egna sommarprat. De kommer dela med sig av sina berättelser följt av ett eftersnack med en samtalspartner.

Sommaren 2020 startade Streetgäris podcasten TALET. De ville ge en plattform till personer som vanligtvis inte kommer till tals inför en bredare publik, bland annat folk i förorten. Syftet med podcasten är att bredda bilden av Sverige med unika berättelser. Bland sommarens talare märks Nora Khalil som fick Tensta konsthalls textpris tidigare i år och järvaprofiler som Aysha Jones, Alexandra Pascalidou och Melody Farshin kommer höras som samtalspartners i de eftersnack som följer varje tal. 

Förra säsongen släpptes fem avsnitt och nu startar sommarens säsong av TALET med avsnitt sex. Det släpps ett tal varannan dag mellan den 28 juni – 11 juli. Varje avsnitt släpps klockan 06.00 och finns där poddar finns.  Det går även att läsa talet för dig som har en hörselnedsättning. 

Läs mer om TALET 2021 här. 

Zamzam Bouraleh

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Konst som visar ett annat Järva

Från den 1 september är det Ewa Rönnberg som ställer ut sin konst i Järva Folkets Park på Eggeby gård.  – Jag vill visa hur ljust färgglatt Tensta och Järvafältet är, säger hon.

Vad hoppas du inför 2019? del 2

 DEL 2. Året börjar närma sig sitt slut och vi gav oss…

”Vaccinet är enda vägen ut ur pandemin”

Nyhetsbyrån Järva har träffat Fatuma Mohamed, hälsoinformatör på Region Stockholm, för att prata om myter och spekulationer kring vaccinet mot covid-19. – Den allra vanligaste myten jag möter, är att vaccinet gör såväl män som kvinnor sterila, berättar hon.

Nu polisanmäler han polisen

Said Ali har fått nog. Han bor i Husby sedan många år och de senaste månaderna har han stoppats åtskilliga gånger av polis. – De uppträder aggressivt och otrevligt. Jag är övertygad om att det handlar om rasism, därför tänker jag polisanmäla dem den här gången.