TALET podcast av Streetgäris

Under två veckors tid denna sommar kommer Streetgäris att bjuda in åtta talare som gör sina egna sommarprat. De kommer dela med sig av sina berättelser följt av ett eftersnack med en samtalspartner.

Sommaren 2020 startade Streetgäris podcasten TALET. De ville ge en plattform till personer som vanligtvis inte kommer till tals inför en bredare publik, bland annat folk i förorten. Syftet med podcasten är att bredda bilden av Sverige med unika berättelser. Bland sommarens talare märks Nora Khalil som fick Tensta konsthalls textpris tidigare i år och järvaprofiler som Aysha Jones, Alexandra Pascalidou och Melody Farshin kommer höras som samtalspartners i de eftersnack som följer varje tal. 

Förra säsongen släpptes fem avsnitt och nu startar sommarens säsong av TALET med avsnitt sex. Det släpps ett tal varannan dag mellan den 28 juni – 11 juli. Varje avsnitt släpps klockan 06.00 och finns där poddar finns.  Det går även att läsa talet för dig som har en hörselnedsättning. 

Läs mer om TALET 2021 här. 

Zamzam Bouraleh

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Misstänkt grov våldtäkt i Rinkeby

Strax före midnatt, natten till tisdag, fick polisen larm om att en grov våldtäkt ska ha inträffat på en parkering i centrala Rinkeby.

SL:s rulltrappsproblem fortsätter i Rinkeby

Reparationen av rulltrappan på Rinkebys tunnelbanestation har skjutits upp igen. Inte förrän i höst beräknas den åter vara i drift – men då planerar SL att stänga av en av de andra rulltrapporna.

Alla borde läsa Prinsen av Porte de la Chapelle

Prinsen av Porte de la Chapelle är en nyutkommen roman skriven av Annelie Drewsen. Annelie är journalist och författare, och har tidigare jobbat som gymnasielärare i Tensta gymnasium. I boken skildrar hon hur en afghansk ensamkommande kille tvingas fly från Sverige för att hitta ett nytt hem.

HSB svarar på kritiken: Det är olyckligt och något vi beklagar

Vi håller helt med om att det dröjde alldeles för länge innan vi undersökte fuktskadan i lägenheten. Förvaltaren missade ärendet i sin mejl. Det är olyckligt och något vi beklagar. När hyresgästen hörde av sig igen i november och påminde tog vi tag i ärendet direkt.