BK Bussenhus är med i arbetet att sprida information om Covid-19 i Tensta centrum. Uppdraget att informera om hur viktigt det är att följa myndigheternas rekommendationer har de fått av Stockholms stads samordnare.

Bk Bussenhus är en ideell förening om verkar i Järvaområdet med fokus på fotboll, studier och projekt som stärker ungas möjligheter att lyckas i livet.

 – Vi kände att det var ett viktigt uppdrag för oss eftersom vi bryr oss väldigt mycket om vårt Järva. Stay safe, sade Suhayb Abdullahi.

Upplever ni att många är oroliga? 

 – Vissa var lite oroliga, men många var sansade och blev glada att vi att faktiskt spred information. Vi kommer ställa upp fler gånger såklart, när vi kan för att underlätta och få så många människor som möjligt medvetna om pandemin, sade Akrem Hashim Yahya.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Unga fredsambassadörer utbildas mot extremism och rasism

Nu drar Somaliska Riksförbundet i Sverige igång Kompass för att motverka våldsbejakande extremism och rasism. – Kompass är ett treårigt projekt, finansierat av Arvsfonden, säger Ilham Moalim, projektledare för arbetet.

Hagi Farahs tur att få blommor

På Rinkeby-Kistas nämndmöte fick medborgarvärden Mohamed Hagi Farah blommor.  – Han brukar alltid dela ut blommor när folk slutar, nu är det han som får blommor eftersom han går i pension, sade nämndens ordförande, Benjamin Dousa.

Väpnat rånförsök i Rinkeby – gärningsmännen visade upp polislegitimation

I onsdags utsattes ett växlingskontor i Rinkeby för ett rånförsök. De fyra gärningsmännen utgav sig för att vara poliser.

Husbys manifestation mot våldet

Den senaste dödsskjutningen på Trondheimsgatan i Husby var anledningen till lördagens manifestation mot våld på Husby gård. – Vi flydde från kriget för att få trygghet, men var är freden, frågade Hamdi Jama.