När Järva DiscGolfPark stängde för säsongen i höstas hade de inte längre något avtal med Stockholms stad. Discgolfbanan blev vräkt och begravningsplatsen skulle börja byggas. Men nu spelas det discgolf i parken som aldrig förr.

I februari fick kyrkogårdsförvaltningen klartecken av Stockholms stadsbyggnadsnämnd för att börja schakta jordmassor i Järva DiscGolfPark, trots att området är ett kulturreservat. Beslutet överklagades av Norra Järva Stadsdelsråd och nätverket Låt Parken Leva, men Länsstyrelsen ville inte behandla deras överklagan.

Paragrafrytteri av värsta slag

Orsaken är att Låt Parken Leva inte uppfyller minimikraven för en ideell förening och Norra Järva stadsdelsråd anses inte ha miljöfrågor som sitt huvudfokus. 
– Vi är förvånade. Att avvisa vår rätt att överklaga med hänvisning till att vi inte är en ren enfrågerörelse är paragrafrytteri av värsta slag, säger Arne Johansson från Norra Järva Stadsdelsråd.

Låt Parken Leva och Norra Järva Stadsdelsråd har tagit frågan vidare till Mark- och miljödomstolen.
– Vi har klagat på att vi inte får rätt att klaga, men inte fått svar ännu, säger Björn Erdal från nätverket Låt parken leva.

Rekordmycket folk i parken

Han berättar också att det har varit rekordmycket folk i som spelat discgolf i parken under våren, fastän det inte finns något avtal för i år. Kyrkogårdsförvaltningen hade ingen plan för vem som skulle ta hand om skötseln av området så de lät discgolfparken fortsätta tills vidare.

– Det är ju ganska otillfredsställande egentligen, men jätteroligt att det är så mycket folk i parken. En dramatisk vändning mot hur det såg ut i början av året men den grundläggande osäkerheten och ovissheten finns ju kvar, säger Björn Erdal.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järvaveckan ställs in i år

Årets Järvavecka ställs in och arrangörerna blickar istället framåt mot 2021, meddelar Ahmed Abdirahman, VD och grundare för Global Village, i ett pressmeddelande.

Livstycket lever vidare!

Nu är det klart att föreningen Livstycket i Tensta kommer kunna fortsätta sin verksamhet med handarbete och utbildning för invandrarkvinnor. Två stiftelser har gått in med pengar.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 17. Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av artiklarna under veckan som gått. Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, är redaktör för sändningen.

”Våra barn blir skjutna? Bryr ni er?”

Fuck våldet anordnade en demonstration i centrala Stockholm idag mot det dödliga…