När Järva DiscGolfPark stängde för säsongen i höstas hade de inte längre något avtal med Stockholms stad. Discgolfbanan blev vräkt och begravningsplatsen skulle börja byggas. Men nu spelas det discgolf i parken som aldrig förr.

I februari fick kyrkogårdsförvaltningen klartecken av Stockholms stadsbyggnadsnämnd för att börja schakta jordmassor i Järva DiscGolfPark, trots att området är ett kulturreservat. Beslutet överklagades av Norra Järva Stadsdelsråd och nätverket Låt Parken Leva, men Länsstyrelsen ville inte behandla deras överklagan.

Paragrafrytteri av värsta slag

Orsaken är att Låt Parken Leva inte uppfyller minimikraven för en ideell förening och Norra Järva stadsdelsråd anses inte ha miljöfrågor som sitt huvudfokus. 
– Vi är förvånade. Att avvisa vår rätt att överklaga med hänvisning till att vi inte är en ren enfrågerörelse är paragrafrytteri av värsta slag, säger Arne Johansson från Norra Järva Stadsdelsråd.

Låt Parken Leva och Norra Järva Stadsdelsråd har tagit frågan vidare till Mark- och miljödomstolen.
– Vi har klagat på att vi inte får rätt att klaga, men inte fått svar ännu, säger Björn Erdal från nätverket Låt parken leva.

Rekordmycket folk i parken

Han berättar också att det har varit rekordmycket folk i som spelat discgolf i parken under våren, fastän det inte finns något avtal för i år. Kyrkogårdsförvaltningen hade ingen plan för vem som skulle ta hand om skötseln av området så de lät discgolfparken fortsätta tills vidare.

– Det är ju ganska otillfredsställande egentligen, men jätteroligt att det är så mycket folk i parken. En dramatisk vändning mot hur det såg ut i början av året men den grundläggande osäkerheten och ovissheten finns ju kvar, säger Björn Erdal.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Folkets Husby har blivit med läsebibliotek

För två veckor sedan slog Folkets Husby upp portarna för sitt läsebibliotek. Nu kan besökare läsa alltifrån fack- till skönlitteratur när de besöker huset.

Som United FF säkrade kontraktet

I sista matchen för säsongen, en säsong som präglats av covid-19, kunde Som United FF säkra en plats i Division 4. De besegrade Erikslunds KF med 4-1 på hemmaplan.

I Spånga-Tensta går det numera undan

Sammanträdena i Spånga – Tensta stadsdelsnämnd går numera i en rasande fart. Ordförande Annika Fribergs stämma hörs oavbrutet.” Kan vi gå på förvaltningens förslag till beslut? Jag finner så!” Och så klubban i bordet och över till nästa punkt.

Mohamed Hagi Farah manar till lugn inför helgen

Rinkeby och hela Järva förbereder sig inför helgen, när högerextrema har hotat med aktioner mot muslimer. – Vi ska inte låta oss provoceras, utan behålla lugnet, säger Mohamed Hagi Farah, före detta medborgarvärd och sedan decennier aktiv i föreningslivet.