De här fyra killar i årskurs 8 på Enbacksskolan, Saber, Khalid, Rayan och Ali, vill genom poesiläsning vara förebilder och sprida läsglädje! Dikterna kommer från Mona Monasars diktsamling ”Modersmål” som de läste i klassen.

Så här tänkte killarna själva:

”Jag var taggad att läsa min dikt för jag tänkte att jag kunde inspirera andra elever på skolan och sprida mina tankar kring diktens handling – att media behöver lyfta fram det fina med Tensta mer”
Ali Mohamed

”Jag blev glad när vi ställde frågor till sexorna för de svarade jättefint och visade att de hade lyssnat på våra dikter. Efteråt sökte många upp oss och frågade mer om våra dikter och det gjorde mig jätteglad.”
Rayan Imam

” Jag blev förvånad över att alla i både ettan och sexan lyssnade så bra på oss och att många söker kontakt med oss i efterhand i korridoren. Det känns som att vi har blivit förebilder!”
Khalid Daahir

”Jag blev förvånad över att några killar som ibland kan vara lite stökiga kom fram till oss och ville läsa våra dikter igen så vi kopierade upp våra dikter i ett häfte och gav till alla i åk 6.”
Saber Ibrahim

Här finns en youtube-länk till en trailer som de har satt ihop. 
Skolan har fått in godkännande från elevernas föräldrar att deras barn får vara med på bild och i media.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En ny konflikt har blossat upp på Hjulsta grundskola

Det har uppstått en ny allvarlig konflikt på Hjulsta grundskola. Skolans administrativa chef anklagar två kvinnor från kökspersonalen, och ytterligare en anställd kvinna, för stöld och de hotas med avsked.

Järva söker vårdbiträden och undersköterskor

På flera håll runt om i landet omorganiseras vården för att på bästa sätt klara av coronakrisen. Det innebär en ökad efterfrågan på vissa yrken. I hela Järva anställs nu vårdbiträden och undersköterskor.

Husbys tur att utse ortens bästa poeter

Husbybor på väg hem från tunnelbanan undrade vad som var på gång.…

Regeringen meddelar: Flera restriktioner förlängs

Regeringen meddelade igår att med anledning av spridningen av covid-19 förlängs flera av de restriktioner som infördes den 24 december 2020 och som skulle gälla till och med den 24 januari 2021.