Tensta träff

Nu är det klart att både Tensta gymnasium och Tensta Träff ska säljas.
– Ja, nu läggs de i alla fall ut till försäljning, så får vi se vem som nappar, säger Annika Friberg, M, ordförande i Spånga-Tensta.

Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB, fattar ett inriktningsbeslut i nästa vecka och försäljningsprocessen inleds.
– Jag ser inte en försäljning som något negativt. Allt handlar om vem som köper. Ambitionen är att hitta en bra köpare som gör något bra i lokalerna, säger Annika Friberg.

Jag hoppas innerligt att vi ska hitta en bra köpare

Tensta gymnasium har stått tomt sedan 2019 och Annika Friberg tycker att det är viktigt ur trygghetssynpunkt att lokalerna inte står tomma.
– Jag tror, att lokalerna borde vara attraktiva för företag eller skolor, de ligger nära tunnelbanan och nära city. Jag hoppas innerligt att vi ska hitta en bra köpare.

SISAB har under lång tid försökt hitta en hyresgäst, men inte lyckats. Nu är det byggnaderna som är till salu, tomträtten tillhör staden.

Rashid Mohamed, V, vice ordförande i Spånga-Tensta, är inte lika positiv till försäljningen.
– Nej, vi är emot en försäljning. Vi har precis skickat in en motion i stadshuset där vi föreslår att man istället ska skapa ett kultur- och föreningscentrum i Tensta gymnasiums och Tensta Träffs lokaler.

Lokalerna skulle kunna fyllas med ateljéer, replokaler, dansstudios och föreningslokaler

I Vänsterpartiets motion står det: ”Lokalerna skulle kunna fyllas med ateljéer, replokaler, dansstudios, föreningslokaler och liknande. I Tensta finns redan Tensta konsthall och det skulle vara givande att i närheten också ha ateljéer och andra kulturverksamheter.
Tensta Träff ska vara en mötesplats som lockar ungdomar med olika bakgrund där man bland annat ska kunna ordna olika kultur och musikarrangemang och ha utbildning.”

Kerstin Gustafsson FigueroaPrint Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu är nattfotbollen igång igen!

Nu är nattfotbollen i Järva igång igen efter ett långt uppehåll. – Totalt har vi träffat mer 180 barn och ungdomar under helgen, och många föräldrar, säger Said Ali från AIF Kista, som är en av organisatörerna bakom nattfotbollen.

Fullt hus hos För-orten i Kista

Under förra helgens storslagna event på Bridge i Kista galleria hade ett flertal stolar ställts ut och det blev fort fullsatt. Det bjöds på färsk hallondricka och godsaker. – Grundidén är att lyfta fram och stärka förebilder som vågar gå efter sina drömmar, sade Deqa Abukar från BLING. 

Kunskapslyftet vill höja utbildningsnivån i Järva

Det nybildade nätverket Kunskapslyftet vill att fler från Järva vidareutbildar sig efter gymnasiet. Två gånger per år ska nätverksträffar anordnas, där man har chansen att träffa alumner från området. Nästa lördag är det premiär för det allra första evenemanget på Kista Träff.

Stockholm stad vill stänga Al-Azhars förskolor

Utbildningsnämnden i Stockholms stad har beslutat att stänga tre förskolor den 1 mars. Två av dem drivs av stiftelsen Al-Azhar, en i Hjulsta och en i Vällingby. – Det är inte säkert de stängs, vi kommer att överklaga beslutet, säger Hussein Ibrahim, rektor för Al-Azharskolan.