Plaskdammen i Nydalsparken i Tensta rustas upp efter tre torra somrar.

Det dröjde  tre år, och tre somrar, innan plaskdammen i Nydalsparken i Tensta började renoveras. Men nu är arbetet äntligen igång!

Det var under förra sommaren, den hetaste i mannaminne, som Nyhetsbyrån Järva uppmärksammade att plaskdammen i Nydalsparken låg torr. Det var andra året i rad som barnen i Tensta inte kunde bada och leka där. I år, i början av juni, kunde vi konstatera att ingenting hade hänt.

Men nu händer det saker i Nydalsparken. Hela plaskdammen är inhägnad och innanför bilas dammen upp.

 – Vi ska först bila klart och plocka bort allt armeringsjärn, säger Aras Sheikhmous, som sköter den stora maskinen. Sedan kan arbetet med den nya dammen börja.

Duschen och hela pumphuset kommer att flyttas och sedan byggs en ny plaskdamm.

 – Till nästa sommar ska plaskdammen vara redo att användas igen, säger stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell. Bara att hoppas att arbetet går som det ska.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De har ortens bästa pennor

Förenade förorters tävling Ortens bästa penna har utsett sina vinnare. De tävlande deltog i två olika kategorier: scen och bok. Prisutdelningen som corona-anpassats till liten skala ägde rum på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby på söndagskvällen.

Första lasten med vaccin har kommit till Sverige

Strax efter halv nio på lördagsmorgonen kom den första lasten med vaccin till Sverige.

”Våra hyresrätter är inte till salu!”

Banderollen Rädda Hyresrätten hängde på väggen uppe på scenen.- Härligt att se så många här, sade Sandra Mandell Onuorah, som inledde mötet i Folkets Husby på torsdagskvällen.

Benjamin Dousa (M) slutar i politiken

Ordföranden i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, Benjamin Dousa, lämnar politiken. Han avgår som ordförande i Moderata ungdomsförbundet i höst och lämnar samtidigt alla sina politiska uppdrag.