Plaskdammen i Nydalsparken i Tensta rustas upp efter tre torra somrar.

Det dröjde  tre år, och tre somrar, innan plaskdammen i Nydalsparken i Tensta började renoveras. Men nu är arbetet äntligen igång!

Det var under förra sommaren, den hetaste i mannaminne, som Nyhetsbyrån Järva uppmärksammade att plaskdammen i Nydalsparken låg torr. Det var andra året i rad som barnen i Tensta inte kunde bada och leka där. I år, i början av juni, kunde vi konstatera att ingenting hade hänt.

Men nu händer det saker i Nydalsparken. Hela plaskdammen är inhägnad och innanför bilas dammen upp.

 – Vi ska först bila klart och plocka bort allt armeringsjärn, säger Aras Sheikhmous, som sköter den stora maskinen. Sedan kan arbetet med den nya dammen börja.

Duschen och hela pumphuset kommer att flyttas och sedan byggs en ny plaskdamm.

 – Till nästa sommar ska plaskdammen vara redo att användas igen, säger stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell. Bara att hoppas att arbetet går som det ska.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

I ett av höghusen på Sibeliusgången i Akalla

Robabah Haidari bor med sin tre barn i en av SHIS Bostäders lägenheter i höghuset i Akalla. – Igår var de hos oss igen, det är tredje gången. De sprutar, men vägglössen kommer tillbaka.

Före detta elever om Hjulsta Grundskola

– Att våra småsyskon inte känner någon skollust alls och att 80 procent av skolpersonalen gått emot skolledning säger mycket, säger Kafia Nur. Före detta elever från Hjulsta Grundskola är ännu en röst som genom en namninsamling gör uppror mot skolans ledning.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om att spridningen av covid-19 fortsätter, och en uppmaning om social distansering. Dessutom information om man har öppnat för drop-in vaccinering runtom i Stockholm och att man snart kommer att öppna även i Järva. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Framtiden oviss för Tensta Träff

Kulturnämnden beslutade att Studiefrämjandet får hälften så mycket pengar för att driva verksamheten i Tensta Träff, som de önskade.  – Vi har haft ett möte med kulturförvaltningen och nu diskuterar vi om vi kan få det att rulla ändå, säger Farida Al-Abani, verksamhetsledare på Tensta Träff.