Discgolfparken på Järvafältet.

I går utsågs Järva DiscGolfPark i Stockholm till världens bästa discgolfbana. Rangordningen baseras på betyg som spelare runt om i världen har gett över 9000 banor registrerade på världens  största discgolf-app. 

– Järvas position inom discgolfen kan jämföras med legendariska golfbanor som Augusta i USA eller S:t Andrews i Skottland, men de är bara för rika. Jag som tenstabo är stolt och tacksam över vår park här som är öppen för alla, säger Björn Erdal från nätverket Låt Parken Leva.

Låt parken leva är ett nätverk med talespersoner från alla stadsdelar runt Järvafältet som samlar opinion mot beslutet att bygga en begravningsplats på Järvafältet. Målet är att få politikerna att flytta begravningsplatsen till en alternativ plats i närheten.

Bygget av begravningsplatsen skulle redan ha börjat, men ännu har inget hänt ute på Järvafältet.

– Snart börjar discgolfsäsongen som är Järvas 25 års-jubileum och ingen vet vad som ska hända, säger Mats Löf, Järva DiscGolfPark.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Årets Järvavecka blir digital och sänds live från Rinkeby

Järvaveckan 2021 blir nationell​ och sänder live från en studio i Rinkeby, skriver Global Village i ett pressmeddelande. Mellan den 2-6 juni kommer Järvaveckan sända live dygnet runt i 100 timmar från en studio i Rinkeby. Ambitionen är att ge fler perspektiv från Sverige och nå ut till hela landet med programpunkter från olika orter.

Ännu fler ordningsvakter till Järva

Från och med idag,  den 9 september, har 20 kommunala ordningsvakter rätt att patrullera i Rinkeby, Tensta, Husby och Spånga.

Vapen och droger hittade hos student i Kista

Två personer greps i förra veckan efter att en saneringsfirma larmat polisen om att de hittat droger i en studentlägenhet i Kista. Polisen hittade utöver drogerna även flera vapen och sprängämnen.

Här får tjejer lära sig koda i sommar

Tjejer och ickebinära mellan 8 och 18 år kan lära sig programmering i Rinkeby i sommar genom projektet Hello Girl!.