Discgolfparken på Järvafältet.

I går utsågs Järva DiscGolfPark i Stockholm till världens bästa discgolfbana. Rangordningen baseras på betyg som spelare runt om i världen har gett över 9000 banor registrerade på världens  största discgolf-app. 

– Järvas position inom discgolfen kan jämföras med legendariska golfbanor som Augusta i USA eller S:t Andrews i Skottland, men de är bara för rika. Jag som tenstabo är stolt och tacksam över vår park här som är öppen för alla, säger Björn Erdal från nätverket Låt Parken Leva.

Låt parken leva är ett nätverk med talespersoner från alla stadsdelar runt Järvafältet som samlar opinion mot beslutet att bygga en begravningsplats på Järvafältet. Målet är att få politikerna att flytta begravningsplatsen till en alternativ plats i närheten.

Bygget av begravningsplatsen skulle redan ha börjat, men ännu har inget hänt ute på Järvafältet.

– Snart börjar discgolfsäsongen som är Järvas 25 års-jubileum och ingen vet vad som ska hända, säger Mats Löf, Järva DiscGolfPark.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Man skjuten till döds i Tensta

En man har skjutits på Lättingegången i Tensta och förts till sjukhus med ambulans. – Jag trodde det var smällare, men förstod sedan att det var skott, säger en Tenstabo som ringer till Nyhetsbyrån Järva på lördagskvällen.

Handlarna är redo inför ramadan

På ramadans första dag arbetar han som vanligt i charkdisken inne i livsmedelsbutiken Matvärlden i Tensta. – Det är perfekt att fasta, säger Youssef Mahabi. Jag mår så bra.

Om världens mitt och det glömda Rinkebyarkivet

Det finns ett bortglömt arkiv som Rinkebyborna själva har skapat, med artiklar, foton, dagböcker och annat. Ett unikt material om ortens historia, troligtvis det enda i sitt slag. Men var finns arkivet nu?

Vaccination mot covid-19 i Rinkebyhallen idag

Vård- och omsorgspersonal i Stockholms län blev vaccinerade mellan 10-16 i Rinkebyhallen igår. – Jag ska få min första spruta, säger Yvonne Andersson, förskollärare på Knutby förskola.