Gatubelysning

I veckan rapporterade Nyhetsbyrån Järva om att gatubelysningen inte fungerade på flera gator i Rinkeby, bland annat Norra på Rinkebygången. Nu utför staden underhåll!

Under fredagen syntes reparatörer arbeta med gatlamporna vid Kulturförvaltningen på Askebykroken 13.

– Ja, det är mycket riktigt vår entreprenör som är ute och utför underhåll. Vi har inte just nu ovanligt mycket felanmälningar från just Rinkeby, men när vi får in felanmälningar tar vi hand om dem löpande, säger Malinda Flodman, pressansvarig på Trafikkontoret.

Trafikkontoret hänvisar boende i staden att anmäla trasig belysning och andra fel i appen Tyck till.

– Vi har inte möjlighet att vara ute och inspektera alla platser hela tiden och blir tacksamma för att Stockholmarna hjälper oss genom att tala om när exempelvis gatubelysnignen är trasig någonstans.

– Det går snabbt och lätt att göra en anmälan i appen, man kan enkelt skicka med en bild och geografisk position så att vi snabbt och lätt kan se vad problemet är och var det finns, säger Malinda Flodman.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Protesterna mot marknadshyra sprider sig

Det var strålande sol och högsommarvärme när järvaborna samlades vid Husby gård på lördagseftermiddagen för att protestera mot förslaget till marknadshyror. – Protesterna sprider sig som en präriebrand över landet, sade Arne Johansson, som inledde mötet.

Tjejer, fotboll och podprat på internationella kvinnodagen

Idrottsförvaltningen stod för firandet av internationella kvinnodagen på Spånga IP, tillsammans med fotboll för tjejer, Galdem A Talk och Sveriges bästa futsalsspelare Daniella Chamoun.

Terminsavslutning för Läslust i Rinkeby

När Läslust i Rinkeby hade terminsavslutning på biblioteket firades de elever som varit med under hösten. Kanske finns det en framtida nobelpristagare bland deltagarna?

Bling och Breakit vill hitta ortens entreprenörer

Deqa Abukar träffade Stefan Lundell från Breakit för att diskutera om riskkapital i orten. Breakit har gjort en granskning som visar att entreprenörer i orten bara får 0,81% av allt riskkapital.  – Då föddes en idé om Shift, en plattform där vi kan sammanlänka entreprenörer och investerare, säger Deqa Abukar.