Gatubelysning

I veckan rapporterade Nyhetsbyrån Järva om att gatubelysningen inte fungerade på flera gator i Rinkeby, bland annat Norra på Rinkebygången. Nu utför staden underhåll!

Under fredagen syntes reparatörer arbeta med gatlamporna vid Kulturförvaltningen på Askebykroken 13.

– Ja, det är mycket riktigt vår entreprenör som är ute och utför underhåll. Vi har inte just nu ovanligt mycket felanmälningar från just Rinkeby, men när vi får in felanmälningar tar vi hand om dem löpande, säger Malinda Flodman, pressansvarig på Trafikkontoret.

Trafikkontoret hänvisar boende i staden att anmäla trasig belysning och andra fel i appen Tyck till.

– Vi har inte möjlighet att vara ute och inspektera alla platser hela tiden och blir tacksamma för att Stockholmarna hjälper oss genom att tala om när exempelvis gatubelysnignen är trasig någonstans.

– Det går snabbt och lätt att göra en anmälan i appen, man kan enkelt skicka med en bild och geografisk position så att vi snabbt och lätt kan se vad problemet är och var det finns, säger Malinda Flodman.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva fick rätt mot Hälso- och sjukvårdsnämnden i kammarrätten

Det har blivit svårare för media att få ut uppgifter från myndigheter och kommuner i samband med bevakningen av pandemin. Nyhetsbyrån Järva begärde ut uppgifter om antal avlidna per stadsdel i Stockholm, och fick först avslag. Beslutet överklagades och kammarrätten ger nu Nyhetsbyrån Järva rätt och tillrättavisar Region Stockholm.

Imorgon sänds båda nämndmötena direkt på webben

I morgon, torsdag, är det möte i stadsdelsnämnden både i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta. I enlighet med de nya restriktioner kommer max åtta personer att närvara. Men båda mötena sänds direkt på webben.

”Hastigheten på Rinkebystråket ska justeras”

Blir det några trafikljus vid övergångsstället på Rinkebystråket, trafikborgarråd Daniel Helldén? – Vi ska titta lite på det där övergångsstället och vi gör en generell översyn av trafiksäkerheten.

Awad Hersi om livet efter drevet

Han var heltidsanställd ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd och satt för Miljöpartiet i…