Imorgon är det invigning av Tensta Träff. Lokalerna öppnar igen, men troligtvis bara till sista februari.
 – Det är uppförsbacke, men vi försöker göra det bästa av situationen, säger Farida Al-Abani från Studiefrämjandet. 

Under två år har Tensta Träff i princip stått oanvänt i väntan på renovering. Nämndmötena flyttade därifrån och kvar fanns läxhjälp och viss föreningsverksamhet. Men byggföretaget som skulle göra renoveringen gick i konkurs. 

Sedan juli driver Studiefrämjandet, med stöd av Stockholm stad, Tensta Träff. Avtalet löper fram till sista februari 2020. Nämndmötena flyttar tillfälligt tillbaka och imorgon blir det återinvigning. Mellan 16-20 kommer de verksamheter som redan finns i huset att presenteras.

Vi vill att fler föreningar kommer hit så att vi kan göra något tillsammans

 – Vi har massor av planer och vill att fler lokala föreningar kommer hit så att vi kan göra något tillsammans, säger Farida Al-Abani.

Tillsammans med Awo-Nada Yussuf och Sakariya Hirsi  visar hon runt i huset. Köket på övervåningen är upprustat, nya stolar och bord har köpts in.
 – Lokalerna är slitna och har inte tagits om hand. Men vi har gjort vårt bästa så att det ska kännas bra att vara här, säger Farida Al-Abani.

Flera verksamheter är redan på gång. Awo-Nada Yussuf vill ha kontakt föreningar för tjejer, som behöver någonstans att vara.
 – Vi ska få igång en studio och göra poddar, även en dj-utbildning. Det här ska vara en plats dit tjejer ska komma och kunna känna sig bekväma.

Ett annat projekt är Blåa akademiker (namnet ska inte missförstås som ett politiskt ställningstagande, utan det handlar om blåa linjen) som är ett nytt nätverk för högskolestuderande. 
 – Vi kommer arrangera en studiemässa den 8 oktober, på temat ”är du förvirrad över plugget?”, säger Sakariya Hirsi.
De riktar till högstadie- och gymnasieelever, som inte vet vilken studieinriktning de ska välja.
– Tanken är att de projekt som vi startar nu inte försvinner, oavsett vad som händer med lokalerna, säger Sakariya Hirsi.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Läs mer om invigningen här.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Somaliska fotbollsturneringen Seuki i full gång på Spånga IP

Den årliga somaliska kultur- och idrottsveckan pågår just nu på Spånga IP. Det är fotbollsturneringen Seuki som för den 21:a gången återigen arrangerar den somriga folkfesten, där tolv europeiska lag som utgörs av den somaliska diasporan möter varandra i en kamp om mästerskapet.

Skottlossning i Rinkeby inatt

Natten till fredag skedde en skottlossning på Degerbygränd i Rinkeby. Ingen ska ha kommit till skada, enligt poliser på plats.

Misstänkt mord i Akalla

En man har hittats död i en blodig bostad i Akalla ikväll. Polisen har inlett en förundersökning på mord.

Nya regler för asylsökande i Stockholm

Asylsökande i Stockholm får inte längre bosätta sig var som helst. Om de hittar boende i Rinkeby, eller i vissa delar av Husby, Tensta och Skärholmen förlorar de sina bidrag. Det har majoriteten i Stockholms stad beslutat.