Imorgon är det invigning av Tensta Träff. Lokalerna öppnar igen, men troligtvis bara till sista februari.
 – Det är uppförsbacke, men vi försöker göra det bästa av situationen, säger Farida Al-Abani från Studiefrämjandet. 

Under två år har Tensta Träff i princip stått oanvänt i väntan på renovering. Nämndmötena flyttade därifrån och kvar fanns läxhjälp och viss föreningsverksamhet. Men byggföretaget som skulle göra renoveringen gick i konkurs. 

Sedan juli driver Studiefrämjandet, med stöd av Stockholm stad, Tensta Träff. Avtalet löper fram till sista februari 2020. Nämndmötena flyttar tillfälligt tillbaka och imorgon blir det återinvigning. Mellan 16-20 kommer de verksamheter som redan finns i huset att presenteras.

Vi vill att fler föreningar kommer hit så att vi kan göra något tillsammans

 – Vi har massor av planer och vill att fler lokala föreningar kommer hit så att vi kan göra något tillsammans, säger Farida Al-Abani.

Tillsammans med Awo-Nada Yussuf och Sakariya Hirsi  visar hon runt i huset. Köket på övervåningen är upprustat, nya stolar och bord har köpts in.
 – Lokalerna är slitna och har inte tagits om hand. Men vi har gjort vårt bästa så att det ska kännas bra att vara här, säger Farida Al-Abani.

Flera verksamheter är redan på gång. Awo-Nada Yussuf vill ha kontakt föreningar för tjejer, som behöver någonstans att vara.
 – Vi ska få igång en studio och göra poddar, även en dj-utbildning. Det här ska vara en plats dit tjejer ska komma och kunna känna sig bekväma.

Ett annat projekt är Blåa akademiker (namnet ska inte missförstås som ett politiskt ställningstagande, utan det handlar om blåa linjen) som är ett nytt nätverk för högskolestuderande. 
 – Vi kommer arrangera en studiemässa den 8 oktober, på temat ”är du förvirrad över plugget?”, säger Sakariya Hirsi.
De riktar till högstadie- och gymnasieelever, som inte vet vilken studieinriktning de ska välja.
– Tanken är att de projekt som vi startar nu inte försvinner, oavsett vad som händer med lokalerna, säger Sakariya Hirsi.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Läs mer om invigningen här.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu kan fler delta i Tensta Rinkeby Grass Run

I morgon, söndag, får 150 personer springa Tensta Rinkeby Grass Run. Det är en stor förändring mot de senaste 18 månaderna, som har haft olika corona-begränsningar.

Mosaik in progress på Svennebygången

Nästa vecka är den klar, mosaiken på Svennebygångens tunnel i Rinkeby. Det är sommarjobbare som skapar de nya konstverken under handledning av pedagoger från Unga berättar som är en verksamhet inom Kulturskolan.

BK Bussenhus är med i kampen mot corona

BK Bussenhus är med i arbetet att sprida information om Covid-19 i Tensta centrum. Uppdraget att informera om hur viktigt det är att följa myndigheternas rekommendationer har de fått av Stockholms stads samordnare.

Transportarbetare förbundet svarar Sara

Transportarbetareförbundet anser inte att Sara diskriminerades när Rapid säkerhet AB nekade henne att bära slöja på jobbet. – Tyvärr så kan vi inte styra över arbetsgivarens rätt att ensidigt införa egna policys, säger skyddsombudet Olivera Pobra.