En man sköts av polisen i samband med ett ingripande i en lägenhet i Rinkeby förra veckan. Nu har mannen avlidit på sjukhus och en rättsmedicinsk undersökning väntar.

Det var den 17 juni som polis larmades till en bostad i Rinkeby där två personer i 70-årsåldern hade knivskurits av en 55-årig gärningsman. Polisen uppgav att situationen blivit hotfull och att de därför sköt 55-åringen i benet. Alla tre skadade fördes till sjukhus.

Nu är en person död, men det är inte någon av de två som knivskars. Hur det är möjligt att han skadats så pass allvarligt av skottet som uppgavs ha träffat i benet är inte klarlagt. Aftonbladet har pratat med stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg.

Det är ett ärende som utreds internt och något vi aldrig kommenterar

– Det är något som den rättsmedicinska undersökningen ska visa. Det är ett ärende som utreds internt inom särskilda utredningar och något vi aldrig kommenterar när det är en pågående utredning.

Den avlidne var misstänkt för mordförsök på 70-åringarna. Hans anhöriga är underrättade. En internutredning angående polisens skjutning har påbörjats. Huruvida polisen som sköt fortfarande är i tjänst eller inte vill polisen inte kommentera.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vem tar hand om soporna på Sörbyplan?

 – Varför ser det ut så här? Läsare hör av sig och skickar in bilder från Rinkeby. Soporna på Sörbyplan blir fler och råttorna också.

Årets Abdi-pris till Malmö

Årets Abdi-pris delades ut i Folkets Husby igår kväll. Priset gick till Helamalmö.  – Vi vill tacka er, det är mycket hedrande att vara här, sade Mathi de Jallad, som den här kvällen talade i organisationens namn.

Stillastående rulltrappor orsakar hissträngsel i Rinkeby

Alla rulltrappor står stilla på Rinkebys tunnelbanestation och resenärerna tvingas tränga ihop sig i hissen. Men SL anser inte att det är en fråga som berör corona och trafik. 

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinationen. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.