En man sköts av polisen i samband med ett ingripande i en lägenhet i Rinkeby förra veckan. Nu har mannen avlidit på sjukhus och en rättsmedicinsk undersökning väntar.

Det var den 17 juni som polis larmades till en bostad i Rinkeby där två personer i 70-årsåldern hade knivskurits av en 55-årig gärningsman. Polisen uppgav att situationen blivit hotfull och att de därför sköt 55-åringen i benet. Alla tre skadade fördes till sjukhus.

Nu är en person död, men det är inte någon av de två som knivskars. Hur det är möjligt att han skadats så pass allvarligt av skottet som uppgavs ha träffat i benet är inte klarlagt. Aftonbladet har pratat med stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg.

Det är ett ärende som utreds internt och något vi aldrig kommenterar

– Det är något som den rättsmedicinska undersökningen ska visa. Det är ett ärende som utreds internt inom särskilda utredningar och något vi aldrig kommenterar när det är en pågående utredning.

Den avlidne var misstänkt för mordförsök på 70-åringarna. Hans anhöriga är underrättade. En internutredning angående polisens skjutning har påbörjats. Huruvida polisen som sköt fortfarande är i tjänst eller inte vill polisen inte kommentera.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fler solceller efter lysande exempel i Järva

När Familjebostäder installerar solceller på sina fastigheter är det med Rinkeby som förebild. Bakgrunden är ett hållbarhetsprojekt som satte Järva på solcellskartan. Nu har det utvärderats och fler hus kommer få solpaneler som genererar miljövänlig el.

Fryshuset Husby kan ta över Akademiska skolan

Frihab AB drar tillbaka sitt överklagande till förvaltningsrätten om Skolinspektionens beslut att stänga ned Akademiska skolan i Husby. Företaget vill istället överlåta skolan till Fryshuset som man redan delar lokaler med.

HSB svarar på kritiken: Det är olyckligt och något vi beklagar

Vi håller helt med om att det dröjde alldeles för länge innan vi undersökte fuktskadan i lägenheten. Förvaltaren missade ärendet i sin mejl. Det är olyckligt och något vi beklagar. När hyresgästen hörde av sig igen i november och påminde tog vi tag i ärendet direkt.

Nyhetsbyrån Järva fick rätt mot Hälso- och sjukvårdsnämnden i kammarrätten

Det har blivit svårare för media att få ut uppgifter från myndigheter och kommuner i samband med bevakningen av pandemin. Nyhetsbyrån Järva begärde ut uppgifter om antal avlidna per stadsdel i Stockholm, och fick först avslag. Beslutet överklagades och kammarrätten ger nu Nyhetsbyrån Järva rätt och tillrättavisar Region Stockholm.