Buss 179, från Rinkeby centrum i riktning mot Spånga, var fullsatt på fredagsmorgonen.
 – Man borde faktiskt bötfälla region Stockholm för att de inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Mohamed Nuur.

Mohamed Nuur har tidigare uppmärksammat det faktum att det är trångt ombord på buss 179 när han åker till jobbet om morgnarna. Ett problem som också togs upp på en av region Stockholms presskonferenser. Då ansåg Trafikförvaltningen att lösningen på problemet med trängsel är ”mjuka styrmedel”, som mer information.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer lyder: I kollektivtrafik och allmänna färdmedel bör antalet resenärer begränsas, och antalet turer anpassas så att trängsel kan undvikas.

– När det kommer till trängsel, så är myndigheterna hårda mot restaurangerna. Men SL får fortsätta med överfulla bussar som tidigare.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bild: Mohamed Nuur
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 23. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinationen. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Pop-up återbruk kommer till Kista och Tensta i helgen

Nu är det dags att rensa förråden igen. I helgen kommer den mobila återvinningsstationen tillbaka till Järva. Hela helgen, och även på måndag, finns de i Kista och Tensta och tar emot emot trasiga möbler, elektronik, kläder, leksaker och annat som inte längre används. 

Attentaten mot Spånga kyrka tas upp i riksdagen

Med anledning av de två brandattentaten mot Spånga kyrka skickar riksdagsledamoten Anders Österberg, S, en skriftlig fråga till kulturminister Amanda Lind. – Jag vill fråga om statsrådet fördömer attackerna mot Svenska kyrkan i Spånga och om statsrådets tankar om skydd för religiösa platser?