Buss 179, från Rinkeby centrum i riktning mot Spånga, var fullsatt på fredagsmorgonen.
 – Man borde faktiskt bötfälla region Stockholm för att de inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Mohamed Nuur.

Mohamed Nuur har tidigare uppmärksammat det faktum att det är trångt ombord på buss 179 när han åker till jobbet om morgnarna. Ett problem som också togs upp på en av region Stockholms presskonferenser. Då ansåg Trafikförvaltningen att lösningen på problemet med trängsel är ”mjuka styrmedel”, som mer information.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer lyder: I kollektivtrafik och allmänna färdmedel bör antalet resenärer begränsas, och antalet turer anpassas så att trängsel kan undvikas.

– När det kommer till trängsel, så är myndigheterna hårda mot restaurangerna. Men SL får fortsätta med överfulla bussar som tidigare.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bild: Mohamed Nuur
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Amal vill skapa ett ortens parlament

Hon såg annonsen om demokratiprojektet i Rinkeby. – Jag var klar med…

Inga lättnader i restriktionerna den 3 maj

Idag vårdas omkring 2000 personer på grund av corona på sjukhus och av dem ligger 400 på intensivvårdsavdelning. Den höga smittspridningen och den hårda belastningen på sjukvården är anledningen till att alla restriktioner förlängs fram till åtminstone mitten av maj.

”Det är ett barn som har försvunnit och tystnaden är talande”

Ett barn är försvunnet och veckorna går utan att polisen får in några tips. I media är det tyst. – Det handlar om människovärde och vilka kroppar som är värda att söka efter och vilka kroppar som är sörjbara, säger Alexandra Pascalidou.

De vill bara återförenas med sina familjer

De är många, nästan 500 ensamma män, som kom som politiska flyktingar från Eritrea under åren 2014-2015. – Jag har både jobb och bostad, men tjänar inte tillräckligt för att få hit min familj, säger Negasy Wolday.