Benjamin Dousa

Nu är det klart. Benjamin Dousa blir ny VD för den borgerliga tankesmedjan Timbro, det rapporterar Svenska Dagbladet idag.

– Jag vill ha ett riktigt jobb utanför politiken också, sade Benjamin Dousa i en intervju när det blev klart att han lämnar sina politiska uppdrag.

I ett sms efteråt skrev han ”jag lämnar för att jag har fått ett jobb som inte går att kombinera med politiska uppdrag”. Men arbetet som VD för Timbro är på alla sätt ett politiskt uppdrag, om än inte partipolitiskt.

Timbro är en marknadsliberal tankesmedja och ett bokförlag baserat i Stockholm, som grundades 1978 av Svenska arbetsgivareföreningen, SAF, en föregångare till Svenskt Näringsliv. Sedan 2003 finansieras Timbros verksamhet av Stiftelsen Fritt Näringsliv.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Det känns som om vi bor i tredje världen”

I helgen anordnade nätverket Ort till Ort gårdsfika i Husby, som en del av kampanjen Kommunalisera Hembla. Hyresgästerna är missnöjda med hyresvärden som anklagas för slarviga renoveringar och dåligt underhåll av lägenheter. – Om fler träder fram och delar med sig av sina upplevelser kan vi påverka situationen, säger Elvedina Spahovic.

Byggtekniska gymnasiet i Kista läggs ned?

Stockholms byggtekniska gymnasium kommer med största sannolikhet att läggas ned. Det står klart sedan gymnasiedirektör Peter Lyth besökte skolan i Kista. Därmed förlorar Järva och Järvas elever sitt yrkesgymnasium.

Hon mobiliserar mot väktarvåld

Aysha Jones från Tensta utsattes för väktarvåld, nu startar hon ett initiativ för att hjälpa andra. Under hashtaggen #interäddfördinbricka ska ordningsmakten granskas och andra som blivit offer för övergrepp av ordningsvakter eller polis kan få råd och stöd.

Bygget av begravningsplatsen på Järvafältet dröjer

Planeringen av Järva begravningsplats har kantats av förseningar och skenande kostnader. 2010 trodde Kyrkogårdsförvaltningen att begravningsplatsen skulle vara klar 2014 och kosta cirka 120 miljoner. År 2019 har bygget ännu inte börjat, och bara etapp 1 beräknas nu kosta 330 miljoner, skriver nätverket Låt Parken Leva i ett pressmeddelande.