Said Ali, som tränar barn och ungdomar i AIF Kista Futsal, märker en ökad rasism inom ungdomsfotbollen. När hans lag spelade en turnering i Djursholm i helgen kränktes lagets spelare utan att varken tränare eller domare reagerade. Därför skrev han följande brev:

Hej,

det känns väldigt tråkigt att behöva skriva det här meddelandet.

AIF Kista Futsal P07 deltog under helgen 15-16 februari i Vintercupen 2020. I semifinalen mötte vi IFK Lidingö där vi tyvärr förlorade med 4-1. Det hanterade vi utan problem. Ibland vinner man. Ibland förlorar man.

Er spelare använde N-ordet mot våra spelare och sade att vi skulle åka tillbaka till förorten

Det vi däremot inte accepterar eller på något sätt kan förbise är när motståndarlag öppet kränker våra spelare med rasistiska ord. En av era spelare använde N-ordet mot våra spelare efter slutsignalen och sade att vi skulle åka tillbaka till förorten.

Vi meddelade detta till lagets tränare, som verkade obrydd över det hela. Är detta något som IFK Lidingö accepterar och står bakom som klubb?

Motser ert svar gällande hur ni hanterar denna fråga och spelaren/laget.

Vänligen,
Said Ali, tränare AIF Kista Futsal P07

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken #110 Kung

Avbytarbänken snackar den här gången ner kvartsfinalerna i Champions League. Om Real Madrids tripplet och Dortmund bestulna. Giovanni Reyna tackar Sergio Agüero. Om Neymars bortkastade tid i Frankrike, Chelsea bokar sina semifinalbiljetter och Anthony Elanga med i Manchester Uniteds trupp.

Här kan du rösta i Järva:

Den 9 september är det val. Viktiga val till riksdag, landsting och…

”Jag känner mig redo för allsvenskan”

Efter 60 minuter kom Taha Ali in på Behrn Arena i sin första tävlingsmatch för fotbollsklubben Örebro SK. – Ja, det var kul. Jag känner mig redo för den allsvenska premiären.

Frågan om sommarjobb ledde till omröstning i nämnden

Sommarjobben blev den frågan som diskuterades mest intensivt under sammanträdet i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. V och S föreslog en feriejobbgaranti, men ordföranden kallade förslaget för populism. – Oppositionens förslag är inte realistiskt. Ibland måste man vara den vuxna i rummet, sade Ole-Jörgen Persson, M.