Said Ali, som tränar barn och ungdomar i AIF Kista Futsal, märker en ökad rasism inom ungdomsfotbollen. När hans lag spelade en turnering i Djursholm i helgen kränktes lagets spelare utan att varken tränare eller domare reagerade. Därför skrev han följande brev:

Hej,

det känns väldigt tråkigt att behöva skriva det här meddelandet.

AIF Kista Futsal P07 deltog under helgen 15-16 februari i Vintercupen 2020. I semifinalen mötte vi IFK Lidingö där vi tyvärr förlorade med 4-1. Det hanterade vi utan problem. Ibland vinner man. Ibland förlorar man.

Er spelare använde N-ordet mot våra spelare och sade att vi skulle åka tillbaka till förorten

Det vi däremot inte accepterar eller på något sätt kan förbise är när motståndarlag öppet kränker våra spelare med rasistiska ord. En av era spelare använde N-ordet mot våra spelare efter slutsignalen och sade att vi skulle åka tillbaka till förorten.

Vi meddelade detta till lagets tränare, som verkade obrydd över det hela. Är detta något som IFK Lidingö accepterar och står bakom som klubb?

Motser ert svar gällande hur ni hanterar denna fråga och spelaren/laget.

Vänligen,
Said Ali, tränare AIF Kista Futsal P07

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 22. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Trafikolycka på E18 vid Hjulstarondellen

En personbil och en lastbil har kolliderat på E18. Polis, räddningstjänst och ambulans kallas dit. Vägen är helt avstängd.

Mia Törnblom var med på Healthy Women’s tjejkväll online

Mia Törnblom som är författare och föreläsare var bjuden till månadens event som handlade om psykisk ohälsa, ångest, sociala medier och depression.  – Alla öppnade upp sig och det var många personliga frågeställningar, säger Mira William som är en av alla ambassadörer för Healthy Women.

Gratis simskola i Järva i sommar

Ett gäng ledare i Unga Örnar i Akalla och Husby tillsammans med andra planerar för en kommande gratis simskola i sommar. Anders Österberg som också är socialdemokratisk riksdagsledamot, är en av dem som ligger bakom initiativet.