Den här veckan är sista sommarlovsveckan med aktiviteter för barn och ungdomar i Tenstahallen. Här kan man prova på allt möjligt, till exempel dans, pingis, boxning och basket.
– Vi har haft grupper från både förskolor och fritidshem, men även barn som kommit hit utan någon grupp, säger George Ibrahim, som sommarjobbar hos basketklubben VGB.

Stockholms Stad, tillsammans med bland andra VGB (Vision Generation Basket), låter barn och ungdomar prova på alla möjliga aktiviteter, till exempel dans, boxning och pingis och basket.
– Det är ett jätteroligt sommarjobb, det har varit många barn här varje dag. Vi har gjort allt möjligt, inte bara olika sporter utan också hinderbana och lekar, som hela havet stormar. En dag kom en tjej som är dansare hit och ledde ett pass. Det var lika många killar som tjejer som ville vara med. De hade så himla kul, berättar Emely Michael, 18 år, en av Stadsdelens sommarjobbare.

Det pågår en spännande rundpingismatch i ena delen av hallen

 

Den eftermiddag då Nyhetsbyrån Järva är på besök, pågår en spännande rundpingismatch i ena delen av hallen. George sopar och tar bort fläckar från golvet med såpa i den andra änden. Att lämna hallen i fint skick, ingår också i sommarjobbet. George är 19 år, och en av herrlagets spelare i VGB.
– Jag har spelat basket sedan jag gick i 4:an, med ett uppehåll i början av högstadiet. Nu pluggar jag på komvux parallellt med basketen. Jag vill så småningom plugga vidare på universitetet, säger George.

Yacouba Barry är grundare och ledare i VGB, och ansvarig för sommarverksamheten i Tenstahallen. Det är aktiviteter i hallen varje vardag klockan 11-18. 

Han berättar att basketklubben har både ett herrlag och ett damlag, samt flera ungdomsgrupper. Förutom träning har klubben också har ordnat en del föreläsningar för sina spelare.
– För en tid sedan hade vi besök av en idrottskille som pratade om psykisk ohälsa bland unga idrottare. Ett mycket aktuellt ämne, som är viktigt att våga prata om, säger han.

Annika Skarf
  Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Det som är det bästa med Järva

Innan Rinkeby Run var jag ordförande och tränare för en av Sveriges finaste löparklubbar, Fredrikshof. Vi hade Stockholms Stadion som hemma-arena. Arenan från OS 1912. Arenan där flest världsrekord har satts i hela världen. Det var häftigt, men jag saknar det inte ett dugg.

Som United vann hemmapremiären

Som United vann den viktiga seriepremiären mot Bele Barkarby FF på Knutby BP på fredagskvällen. Yonis Egag gjorde matchens enda mål i slutet av första halvlek. – Det blev en tuff match och vi tog tre viktiga poäng, säger Som Uniteds tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon.

Avbytarbänken #102 Nummer 10

Atiwi saknas i detta avsnitt, trots det är de fyra i studion. Dagens bänk: Dini, Kemal, Yenaris & Musse. Avbytarbänken snackar denna gång om Frank Lampards avgång och Thomas Tuchel som en direkt ersättare. Detta leder, på något sätt, till två intressanta ämnen: Är engelska fotbollsspelare överskattade? Och börjar nummer 10-rollen i fotbollen att försvinna? Tune in.

Efter protest så blir det fest

I helgen blir det festival på Järvafältet. Arrangörer är nätverket Låt parken leva som länge protesterat mot stängningen av Järva DiscGolfPark. På grund av det planerade bygget av den nya begravningsplatsen nedanför Granholmstoppen går parkens avtal med Stockholms stad ut den första oktober.