Den här veckan är sista sommarlovsveckan med aktiviteter för barn och ungdomar i Tenstahallen. Här kan man prova på allt möjligt, till exempel dans, pingis, boxning och basket.
– Vi har haft grupper från både förskolor och fritidshem, men även barn som kommit hit utan någon grupp, säger George Ibrahim, som sommarjobbar hos basketklubben VGB.

Stockholms Stad, tillsammans med bland andra VGB (Vision Generation Basket), låter barn och ungdomar prova på alla möjliga aktiviteter, till exempel dans, boxning och pingis och basket.
– Det är ett jätteroligt sommarjobb, det har varit många barn här varje dag. Vi har gjort allt möjligt, inte bara olika sporter utan också hinderbana och lekar, som hela havet stormar. En dag kom en tjej som är dansare hit och ledde ett pass. Det var lika många killar som tjejer som ville vara med. De hade så himla kul, berättar Emely Michael, 18 år, en av Stadsdelens sommarjobbare.

Det pågår en spännande rundpingismatch i ena delen av hallen

 

Den eftermiddag då Nyhetsbyrån Järva är på besök, pågår en spännande rundpingismatch i ena delen av hallen. George sopar och tar bort fläckar från golvet med såpa i den andra änden. Att lämna hallen i fint skick, ingår också i sommarjobbet. George är 19 år, och en av herrlagets spelare i VGB.
– Jag har spelat basket sedan jag gick i 4:an, med ett uppehåll i början av högstadiet. Nu pluggar jag på komvux parallellt med basketen. Jag vill så småningom plugga vidare på universitetet, säger George.

Yacouba Barry är grundare och ledare i VGB, och ansvarig för sommarverksamheten i Tenstahallen. Det är aktiviteter i hallen varje vardag klockan 11-18. 

Han berättar att basketklubben har både ett herrlag och ett damlag, samt flera ungdomsgrupper. Förutom träning har klubben också har ordnat en del föreläsningar för sina spelare.
– För en tid sedan hade vi besök av en idrottskille som pratade om psykisk ohälsa bland unga idrottare. Ett mycket aktuellt ämne, som är viktigt att våga prata om, säger han.

Annika Skarf
  Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ortens mästare i fifa-spel utsedd

–  Jättebra turnering, det är alltid lika skönt att slå BK Bussenhus, säger vinnaren Hamza Heidar, från Atletico Rinkeby.Föreningen Welcome 2 Second Chance gjorde i samarbete med Folkets Husby en fifa-turnering.

Personligt rekord för Johanna på 5000 meter

Efter tre kilometer av Löparnas Vänner 5000 meter hade Rinkeby Runs Johanna Granhällen en av Sveriges 25 bästa tider i år i flickor 19 år. Då höjde hon farten och sprang den sista kilometern på 3,58. 

2 x Avbytarbänken #094 Evig + #095 Congratulations

Här kommer 2 x Avbytarbänken. Förra veckans avsnitt om sorgen efter Maradona och det senaste snacket om bland andra Klopp, Cavani, Hazard och Zlatan.

Veteran vann i Tensta Rinkeby Grass Run

Den här gången var det Fredrik Nybäck som vann loppet Tensta Rinkeby Grass Run. Han är 51 år och en av många duktiga äldre löpare, som tränar i Spårvägens veterangrupp med flera före detta landslags-stjärnor som ledare.