Seger för Akropol efter lång resa till Luleå.
Akropol spelade i Luleå i helgen. Det var en lång resa och det blev en lång hård match, som efter två förlängningar slutade med seger.
 
I 37 av 40 minuter kontrollerade Akropol matchen med ett aggressivt försvarsspel. Men de sista 3 minuterna av fjärde perioden spurtade Luleå samtidigt som Akropol tappade fokus och höll på att ge bort matchen. 
I matchens sista anfall fanns chansen att avgöra, men Akropol fick inte iväg ett bra avslut och matchen slutade oavgjort!
 
Första förlängningen började med att Luleå gjorde ett ryck samtidigt som Akropol var frustrerade efter fjärde perioden. Luleå gjorde snabbt 7-0 efter flera individuella misstag, men Akropol bet sig fast i matchen.
Det såg inte ljust ut när domaren blåste en foul med 15 sekunder och underläge med 1 poäng, men Luleå satte endast ett kast och Akropols Milan kvitterade matchen med 1 sekund kvar. Och matchen gick vidare till ännu en förlängning!
Nu hade Akropol ett mentalt övertag och sprang ifrån tidigt i förlängningen genom ett imponerade och iskallt skytte av Milan och evigt krigande lagkapten Simon.
Det blev en viktig vinst i Akropols resa för att nå slutspelet (Final 4).

Fyra matcher återstår av säsongen och Akropol behöver troligtvis vinna samtliga matcher. Vägen dit är tuff med tre av matcherna mot lagen i övre tabellen.
 
Jonny Ishak, Akropol BBK
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Löparfesten på Järva avgjord

Ett av Sveriges största idrottsevenemang för barn, Skolstafetten Järva, där 1 000 barn deltog är nu avgjord. Årets vandringspokaler togs hem av Solhemskolan med flest deltagare och av Rinkebyskolan med flest andel deltagare i relation till antal elever på skolan.

Som United fick med sig en poäng mot Järla borta

Igår kväll begav sig Som Uniteds A-lag till Nacka för match mot Järla IF FK i Division 4. Matchen slutade 3-3 efter att Som United hämtat upp först ett 0-1 underläge i första halvlek och sedan ett 1-3 underläge i andra halvlek.

Den roligaste sporten? Nu kan du testa vattenpolo!

Många säger att vattenpolo är den roligaste sport de har prövat. Nu finns chans att pröva om det stämmer i Järvabadet på måndagar, onsdagar, lördagar och söndagar mellan kl. 12 och 15.

Oavgjort för Som United FF

Det blev oavgjort när Som United FF mötte Fittja IF i träningsmatchen på Fittja bollplan på fredagen.  – Vi spelade inte vårt spel de första 30 minuterna och det kostade oss ett mål, säger Som Uniteds tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon.