Seger för Akropol efter lång resa till Luleå.
Akropol spelade i Luleå i helgen. Det var en lång resa och det blev en lång hård match, som efter två förlängningar slutade med seger.
 
I 37 av 40 minuter kontrollerade Akropol matchen med ett aggressivt försvarsspel. Men de sista 3 minuterna av fjärde perioden spurtade Luleå samtidigt som Akropol tappade fokus och höll på att ge bort matchen. 
I matchens sista anfall fanns chansen att avgöra, men Akropol fick inte iväg ett bra avslut och matchen slutade oavgjort!
 
Första förlängningen började med att Luleå gjorde ett ryck samtidigt som Akropol var frustrerade efter fjärde perioden. Luleå gjorde snabbt 7-0 efter flera individuella misstag, men Akropol bet sig fast i matchen.
Det såg inte ljust ut när domaren blåste en foul med 15 sekunder och underläge med 1 poäng, men Luleå satte endast ett kast och Akropols Milan kvitterade matchen med 1 sekund kvar. Och matchen gick vidare till ännu en förlängning!
Nu hade Akropol ett mentalt övertag och sprang ifrån tidigt i förlängningen genom ett imponerade och iskallt skytte av Milan och evigt krigande lagkapten Simon.
Det blev en viktig vinst i Akropols resa för att nå slutspelet (Final 4).

Fyra matcher återstår av säsongen och Akropol behöver troligtvis vinna samtliga matcher. Vägen dit är tuff med tre av matcherna mot lagen i övre tabellen.
 
Jonny Ishak, Akropol BBK
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mer Martin Mutumba, Avbytarbänken del 2.

Om ni gillade del 1, kommer ni att älska del 2. I den andra delen berättar Martin om hur året efter guldåret var. Vem den bäste spelaren han spelat med är och vem är den bäste motståndaren. Snacket handlar om Dulee Johnson och avsnittet avslutas med några intressanta frågor från lyssnarna.

Som United imponerade i matchen mot Älvsjö AIK

Som United besegrade Älvsjö AIK på Knutby bollplan i en träningsmatch på lördagen.    – Årets klart bästa träningsmatch, trots att laget saknade några ordinarie spelare. Men ersättarna visade att de håller minst lika bra form, sade Hatun Dahir.

Tenstasegern som blev viral

Värsta frisparken! I slutminuterna såg Khadar Gustavo till att BK Bussenhus besegrade Åkeshov IoFK med en perfekt placerad boll i krysset. Frisparken uppmärksammades av Fotbollskanalen och har visats tusentals gånger.

Bojan på populärt besök i Husby

Podden Avbytarbänken fortsätter med sina välbesökta event på Folkets Husby. Den här gånger var det Bojan Djordjic som kom tillbaka till sina gamla hemtrakter. – Strukturell rasism har alltid funnits inom fotbollen, den byter bara utseende, precis som bilar byter modell.