Ilyas Hassan från Förorten mot våld var en av talarna vid måndagens demonstration.

Hundratals protesterade utanför Stockholms stadshus när kommunfullmäktige hade möte på måndagskvällen.
– Vi kräver en bostadspolitik som gynnar alla, oavsett ens ekonomiska situation, sade Ilyas Hassan från Förorten mot våld, en av talarna.

Det var Hyresgästföreningen region Stockholm som tillsammans med Nätverket Rädda hyresrätterna anordnade en demonstration mot ombildningar, utförsäljningar och marknadshyror utanför Stockholms stadshus.

– Vi kräver en politik som ser till att bygga fler hyresrätter med rimliga hyror, sade Ilyas Hassan. Tiden när vi försvarade våra hyresrätter är över. Nu är det dags att börja bygga hyresrätter i de rika kommunerna.

Den nya blågröna politiska majoriteten i Stockholms stad har gjort klart att de tänker både ombilda och sälja ut delar av Stockholms stads allmännyttiga lägenheter. Idag är det bara 17 procent av bostadsbeståndet som ägs av allmännyttan. Hyresrätternas andel minskar, medan bostadsbristen blir allt större.

Hyresgästföreningen region Stockholm driver just nu en kampanj mot utförsäljningar och ombildningar under namnet; Sälj inte våra hem! 

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En person åtalas för sprängdåden i Järva

I onsdags åtalades en 22-årig man för de två sprängladdningarna som detonerade i Husby och Kista i januari i år. Mannen är misstänkt för anstiftan till grov allmänfarlig ödeläggelse.

Grundkurs i praktisk journalistik

Vill du bli lokalreporter i Järva? Tycker du om att skriva? Är…

Rädda Barnens sommarbuss har plats för flera barn

Klockan 9 på morgonen samlas 16 barn i åldrarna 10-12 år vid Husbygårdsskolan där Rädda Barnens sommarbuss väntar. Varje dag åker de på heldagsutflykt. – Vi fortsätter nästa vecka och det finns plats för flera barn, säger Sakariya Hirsi, som är ansvarig för Rädda Barnens sommarverksamhet i Rinkeby-Kista.

De som fattar besluten om Reactor har inte pratat med oss

Fatuma Yussuf är 20 år och var med när Reactor tvingades flytta från huset vid Kvarnbacka fotbollsplan till lokalen i Husby centrum. – De sade att de värnade oss tjejer, men de lyssnade inte alls på det vi sade.