Ilyas Hassan från Förorten mot våld var en av talarna vid måndagens demonstration.

Hundratals protesterade utanför Stockholms stadshus när kommunfullmäktige hade möte på måndagskvällen.
– Vi kräver en bostadspolitik som gynnar alla, oavsett ens ekonomiska situation, sade Ilyas Hassan från Förorten mot våld, en av talarna.

Det var Hyresgästföreningen region Stockholm som tillsammans med Nätverket Rädda hyresrätterna anordnade en demonstration mot ombildningar, utförsäljningar och marknadshyror utanför Stockholms stadshus.

– Vi kräver en politik som ser till att bygga fler hyresrätter med rimliga hyror, sade Ilyas Hassan. Tiden när vi försvarade våra hyresrätter är över. Nu är det dags att börja bygga hyresrätter i de rika kommunerna.

Den nya blågröna politiska majoriteten i Stockholms stad har gjort klart att de tänker både ombilda och sälja ut delar av Stockholms stads allmännyttiga lägenheter. Idag är det bara 17 procent av bostadsbeståndet som ägs av allmännyttan. Hyresrätternas andel minskar, medan bostadsbristen blir allt större.

Hyresgästföreningen region Stockholm driver just nu en kampanj mot utförsäljningar och ombildningar under namnet; Sälj inte våra hem! 

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Man avliden efter skjutning i Rinkeby

En död efter skjutning nära Kvarnbyskolan i Rinkeby. En stor polisinsats pågår just nu på plats. 

Skriv en text och vinn ett pris

Har du texter liggande i byrålådan som väntar på att bli lästa av världen? Nu har du chansen att få dem både lästa och prisade i någon av de lokala texttävlingarna som pågår just nu i Järva.

Stopp för fler ordningsvakter i Järva

Politikerna vill ha ordningsvakter på fler platser i Järva men nu har polisen sagt nej. Polismyndigheten anser att det varken finns rättsliga förutsättningar eller ett särskilt behov av fler vakter.

”Våld handlar inte om biologi”

– Attityder till våld är något man lärt sig. Våld handlar inte…