BK Bussenhus kommer inte bedriva någon pojk- och ungdomsverksamhet i Tensta höst och pausar på obestämd tid. Orsaken är den senaste tidens skjutningar.

Den senaste händelserna har lett till att både ungdomar och föräldrar varit oroliga för ungdomarnas säkerhet.

– I nuläget känns det inte tryggt ute för våra unga, vi vet heller inte vad de skulle kunna se på vägen hem. Av den anledningen har vi beslutat att pausa verksamheten för våra unga tills vi hittar andra lösningar, säger Akrem Hashim från BK Bussenhus. 

Vad ska de unga gör istället? Är det inte riskabelt att ge upp?

 – Vi ger inte upp och vi kommer göra allt vi kan för att göra området bättre. Men vi stoppar nu, det här är en väckarklocka för dem som styr. Vi har gått på en massa möten, föreslagit en massa projekt, men de gör det så byråkratiskt att vi inte orkar. Vi är inte någon vinstdrivande organisation, vi jobbar gratis, men vi känner inte att vi får något stöd.

Beslutet berör 60-70 barn och ungdomar.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

SVT Nyheter Stockholm besökte kursen i lokal journalistik

På corona-säkert avstånd samlades kursdeltagare i lokaljournalistik för ett nytt besök. SVT Nyheter Stockholm kom för att berätta om sitt arbete och svara på frågor. Bland annat diskuterades medias ansvar, vikten av perspektiv och förankring i Järva samt problem med  polisbrutalitet.

Dramatisk aktion mot Förbifart Stockholm i Hjulsta

Trafikverket som bygger det stora motorvägsprojektet Förbifart Stockholm öppnade under söndagen upp byggarbetsplatsen i Hjulsta för allmänheten. Tanken var familjefest med kaffe och bulle, men bygget har många motståndare och en grupp klimataktivister passade på att genomföra en aktion.

Rinkeby Folkets Hus: Ombyggnad pågår!

 Efter två års planering har arbetet i Rinkeby Folkets Hus dragit igång.  – Stora salen kommer både renoveras och byggas om, säger Jörgen Strandberg, förre ordföranden i Rinkeby Folkets Hus och den som varit med i arbetet från början.

Nu ska Enbacksskolan representera Sverige

SO-verkstan på Enbacksskolan i Tensta får internationellt pris. Läraren Iman Ehsani är en av fem vinnare som kommer att representera Sverige vid den internationella prisutdelningen i Serbien nästa år.