BK Bussenhus kommer inte bedriva någon pojk- och ungdomsverksamhet i Tensta höst och pausar på obestämd tid. Orsaken är den senaste tidens skjutningar.

Den senaste händelserna har lett till att både ungdomar och föräldrar varit oroliga för ungdomarnas säkerhet.

– I nuläget känns det inte tryggt ute för våra unga, vi vet heller inte vad de skulle kunna se på vägen hem. Av den anledningen har vi beslutat att pausa verksamheten för våra unga tills vi hittar andra lösningar, säger Akrem Hashim från BK Bussenhus. 

Vad ska de unga gör istället? Är det inte riskabelt att ge upp?

 – Vi ger inte upp och vi kommer göra allt vi kan för att göra området bättre. Men vi stoppar nu, det här är en väckarklocka för dem som styr. Vi har gått på en massa möten, föreslagit en massa projekt, men de gör det så byråkratiskt att vi inte orkar. Vi är inte någon vinstdrivande organisation, vi jobbar gratis, men vi känner inte att vi får något stöd.

Beslutet berör 60-70 barn och ungdomar.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mohamed Hagi Farah manar till lugn inför helgen

Rinkeby och hela Järva förbereder sig inför helgen, när högerextrema har hotat med aktioner mot muslimer. – Vi ska inte låta oss provoceras, utan behålla lugnet, säger Mohamed Hagi Farah, före detta medborgarvärd och sedan decennier aktiv i föreningslivet.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 19. Idag är det 8 maj, och idag och imorgon, firas…

Söndagspromenader över Järvafältet avslutas med fika

Efter succén med Internationella kvinnodagen har några av Järvas kvinnoföreningar börjat med Söndagspromenader från Akalla, Tensta och Rinkeby.

Stor demonstration mot marknadshyror igår

Under lördagen arrangerade nätverket Rädda Hyresrätterna en demonstration som samlade drygt 600 personer på Sergels torg i Stockholm för att demonstrera mot marknadshyror och för en social bostadspolitik.