Beskuren bild av ungdomar som fixar smoothies.

Framtidens Hus feriearbetare deltog i ett klimatprojekt och delade ut 200 supernyttiga smoothies i Husby.

Feriearbetarna samlade överbliven frukt från Frukt och grönt på torget och Ica Husby. Sedan tog de med allt och gjorde smoothies på Fryshuset i Husby. 

 – Det var väldigt uppskattat och det kom många glada människor som var nyfikna och som ville veta mer om projektet, säger Hussein Abdikar Mahamoud, en av feriearbetarna.

Under veckan delade de ut smoothies och snackade klimat på torget i Husby. 

 – Ungdomarna hade planerat denna tillställning från idé till genomförande utifrån de globala målen om hållbarhet. Tillsammans kan vi bekämpa klimatförändringarna och alla kan göra något, säger Frida Bergqvist ungdomshandledare.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Lärare och barn beskjutna med plastkulor

En främmande person utanför Husbygårdsskolan har skjutit med en soft air gun mot skolan. Tre barn och en lärare uppges ha träffats av gummikulorna. Polisen är på plats.

Två skjutna i Hjulsta i natt – en dog

Två personer har skjutits utomhus i Hjulsta i natt. Vid lunchtid på måndagen kom beskedet att en av de skadade unga männen dött. Sammanlagt åtta personer har nu gripits.

Äntligen tillbaka på planen igen

Fotbollsstjärnan från Husby, Jabir Abdihakim, var tillbaka efter tre månaders skadefrånvaro, när hans lag Sollentuna FK besegrade Hammarby TFF igår kväll.

Ett äldreboende i Akalla granskas vidare av IVO

Äldreboendet Persikan i Akalla har drabbats hårt av coronaviruset och nu ska verksamheten granskas ytterligare av myndigheten IVO, Inspektionen för vård och omsorg. – Jag välkomnar det och tycker att det är jättebra, säger Elisabet Keussen, VD för Kavat Vård AB.