Beskuren bild av ungdomar som fixar smoothies.

Framtidens Hus feriearbetare deltog i ett klimatprojekt och delade ut 200 supernyttiga smoothies i Husby.

Feriearbetarna samlade överbliven frukt från Frukt och grönt på torget och Ica Husby. Sedan tog de med allt och gjorde smoothies på Fryshuset i Husby. 

 – Det var väldigt uppskattat och det kom många glada människor som var nyfikna och som ville veta mer om projektet, säger Hussein Abdikar Mahamoud, en av feriearbetarna.

Under veckan delade de ut smoothies och snackade klimat på torget i Husby. 

 – Ungdomarna hade planerat denna tillställning från idé till genomförande utifrån de globala målen om hållbarhet. Tillsammans kan vi bekämpa klimatförändringarna och alla kan göra något, säger Frida Bergqvist ungdomshandledare.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Eid al-adha firas tillsammans i Tensta!

I dag börjar den muslimska högtiden Eid al-adha, som är en av de två årliga högtider som muslimer firar. På fotbollsplanen vid Elinsborgsskolan hade hundratals muslimer samlats för att be tillsammans och påbörja firandet.

Trappan i Rinkeby diskuteras igen

Den nya trappan i Rinkeby centrum är inte tillgänglig för alla. Därför föreslog socialdemokraterna i Stockholms stad i trygghetsutskottet ”att det ska vara ett grundkrav att ha med tillgänglighetsperspektivet i ansökan till trygghetsutskottet för att projekt ska kunna beviljas medel.”

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Nyhetsbyrån Järva – veckan som gått. Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av veckans artiklar. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Studenter och föreningar möttes i Tensta Centrum

Mimmi Lindgren, 24 år, som läser elektroteknik och bor i Tensta Torn,…