Polisingripande Rinkeby film 2
Polisingripande Rinkeby film 2

I maj kunde Nyhetsbyrån Järva rapportera om ett våldsamt polisingripande i Rinkeby. Kort därefter omplacerades de berörda poliserna och en förundersökning om misshandel och tjänstefel hade inletts. Nu läggs utredningen ner och poliserna är tillbaka i ordinarie tjänst.

Det var tisdagen den 4 maj som en polispatrull i Kista försökte stoppa och kontrollera en bil. Bilföraren stannade inte och polisen inledde en biljakt som inte slutade förrän den jagade bilen körde in i på Stenbygränd i Rinkeby, som är en återvändsgata. Vittnen till ingripandet filmade den så kallade kontrollen och i två inspelningar syns hur två civilklädda poliser brutalt misshandlar en person klädd i gula arbetskläder.

Det beslutades sedan av polisledningen i Stockholm att de två poliserna som syns i inspelningarna skulle omplaceras till inre tjänst, och Särskilda åklagarkammaren inledde en förundersökning om misshandel och tjänstefel.

Idag kom beskedet om att utredningen läggs ned då det enligt åklagaren inte går att bevisa att de misstänkta gjort sig skyldiga till något brott, vilket SVT var först med att rapportera om. Att utreda händelsen ytterligare kan inte antas förändra bevisläget, står det i beslutet.

De två poliserna som hade placerades till inre tjänst medan händelsen utreddes, har nu tagits tillbaka i ordinarie tjänst.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Är det becksvart på Bussenhusvägen ikväll också?

Häromkvällen på Bussenhusvägen i Tensta, klockan 22.17, och det var becksvart utomhus. – De pratar mycket om trygghet, men samtidigt kan de inte fixa gatubelysningen, säger Akrem Hashim.

Auel Coffee slutar på Tensta konsthall

Nu slutar Auel att göra sitt goda kaffe i Tensta konsthall. Efter fyra år packar Emma Berhane ner de sista prylarna i köket.  – Mina pojkar driver kaféet, jag hjälper dem bara att packa ihop.

Som United fick med sig en poäng mot Järla borta

Igår kväll begav sig Som Uniteds A-lag till Nacka för match mot Järla IF FK i Division 4. Matchen slutade 3-3 efter att Som United hämtat upp först ett 0-1 underläge i första halvlek och sedan ett 1-3 underläge i andra halvlek.

En omdiskuterad park för discgolf

I slutet av september togs beslut i Kyrkogårdsnämnden om att börja bygga…