Polisingripande Rinkeby film 2
Polisingripande Rinkeby film 2

I maj kunde Nyhetsbyrån Järva rapportera om ett våldsamt polisingripande i Rinkeby. Kort därefter omplacerades de berörda poliserna och en förundersökning om misshandel och tjänstefel hade inletts. Nu läggs utredningen ner och poliserna är tillbaka i ordinarie tjänst.

Det var tisdagen den 4 maj som en polispatrull i Kista försökte stoppa och kontrollera en bil. Bilföraren stannade inte och polisen inledde en biljakt som inte slutade förrän den jagade bilen körde in i på Stenbygränd i Rinkeby, som är en återvändsgata. Vittnen till ingripandet filmade den så kallade kontrollen och i två inspelningar syns hur två civilklädda poliser brutalt misshandlar en person klädd i gula arbetskläder.

Det beslutades sedan av polisledningen i Stockholm att de två poliserna som syns i inspelningarna skulle omplaceras till inre tjänst, och Särskilda åklagarkammaren inledde en förundersökning om misshandel och tjänstefel.

Idag kom beskedet om att utredningen läggs ned då det enligt åklagaren inte går att bevisa att de misstänkta gjort sig skyldiga till något brott, vilket SVT var först med att rapportera om. Att utreda händelsen ytterligare kan inte antas förändra bevisläget, står det i beslutet.

De två poliserna som hade placerades till inre tjänst medan händelsen utreddes, har nu tagits tillbaka i ordinarie tjänst.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Enbacksskolan återgår till fysisk undervisning

På måndag den 15 mars upphör distansundervisningen för elever i årskurs 7-9 på Enbacksskolan i Tensta. Eleverna återgå alltså till fysisk undervisning i skolan.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 27. Här kommer den sista nyhetssammanfattningen på somaliska före sommaruppehållet. Redaktör Fatuma Abdullahi Mohamed återkommer i augusti med sina rapporter varje vecka om Nyhetsbyrån Järvas nyheter.

Definitivt beslut att flytta Tensta bibliotek

Vid gårdagens möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutades enhälligt att biblioteket ska flytta ihop med Medborgarkontoret i Livstyckets gamla lokaler i Tensta centrum.

Rättegången mot Al-Azharstiftelsen avslutad

Rättegången mot den förra styrelsen i Al-Azharstiftelsen är avslutad. Som regel brukar…