Polisingripande Rinkeby film 2
Polisingripande Rinkeby film 2

Förra veckan kunde Nyhetsbyrån Järva rapportera om ett våldsamt polisingripande i Rinkeby. Nu har de berörda poliserna omplacerats och en förundersökning om misshandel har inletts. Utredningen väntas ta ett par månader. 

Det var tisdagen den 4 maj som en polispatrull i Kista försökte stoppa och kontrollera en bil. Bilföraren stannade inte och polisen inledde en biljakt som inte slutade förrän den jagade bilen körde in i på Stenbygränd i Rinkeby, som är en återvändsgata. Vittnen till ingripandet filmade den så kallade kontrollen och i två inspelningar syns hur två civilklädda poliser brutalt misshandlar en person klädd i gula arbetskläder.

I slutet av förra veckan beslutade polisledningen i Stockholm att de två poliserna som syns i inspelningar ska omplaceras, och Särskilda åklagarkammaren inledde en förundersökning.

– Det här ärendet ligger hos interna utredningar. En förundersökning angående misshandel alternativt tjänstefel har inletts i fredags och det kan ta en till två månader innan den är klar. De berörda poliserna är omplacerade till inre tjänst, säger Anders Djurestad, biträdande lokalpolisområdeschef.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Idag är vi på första sidan i DN

I dag toppar vi förstasidan i Dagens Nyheter. Reportaget om Nyhetsbyrån Järva gjordes när grundkursen i journalistik på Kista folkhögskola träffades senast. Eftersom DN bara kan läsas av prenumeranter, så publicerar vi reportaget som bilder. Zooma in och läs!

Skolpersonal anmäler Stockholms stad

Efter konflikten i Hjulsta grundskola där tre anställda avskedats efter påstådd matstöld, polisanmäler de anklagade Stockholms stad för kränkande fotografering och olaglig kamerabevakning. Stockholm stad har i sin tur polisanmält de misstänkta matstölderna. 

”Biblioteket förlorar nästan hälften av sin lokalyta”

På nästa möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd fattas första beslutet om att flytta biblioteket i Tensta till Livstyckets gamla lokaler. – Vi kommer omöjligt kunna erbjuda den service vi har idag, säger Marianella Monzon, Tenstabo och bibliotekarie på Tensta bibliotek.

14 stadsdelar kan bli fem

Vad händer med den lokala demokratin i Järva? Idag finns 14 stadsdelar…