Vårdpersonal håller i vaccinspruta

Nu har vaccinationsbokningen öppnat för alla över 18 år i Region Stockholm. I Järva kan du antingen vaccinera dig på Kistamässan eller i Bredbyskolan i Rinkeby.

Under fredagen kom beskedet att Region Stockholm öppnar för vaccination för alla vuxna i regionen.

Vaccination av allmänheten – fas 4 – inleddes onsdagen 5 maj i Region Stockholm, och hittills under hela vaccinationsperioden har uppåt 1,2 miljoner invånare vaccinerats med en första dos, vilket motsvarar knappt 63 procent av länets invånare. Totalt är nästan 39 procent av den vuxna befolkningen färdigvaccinerade.

– Idag når vi en milstolpe när vi öppnar vaccinationen mot covid-19 för hela den vuxna befolkningen och jag är väldigt glad att vi kan öppna bokningen flera veckor innan plan. Nu har alltså alla som fyllt 18 år möjlighet att boka vaccination mot covid-19 i Region Stockholm, säger Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm.

Vaccinmottagningarna lägger ut tider löpande, och hittar du ingen tid direkt kan du försöka igen efter någon dag

Parallellt med att vaccinbokningen nu öppnar för länets alla vuxna vaccineras också en stor del av befolkningen med en andra dos. Dessa doser är reserverade och konkurrerar alltså inte med den grupp som erbjuds den första dosen.

– Att vara fullvaccinerad är väldigt viktigt, och länets vaccinationsmottagningar håller öppet hela sommaren, så planera gärna in både den första och andra dosen så att de tas inom de tänkta intervallen. Vaccinmottagningarna lägger ut tider löpande, och hittar du ingen tid direkt kan du försöka igen efter någon dag, säger Elda Sparrelid.

I Järva finns det två vaccinationsmottagningar, en i Kista på Kistamässan och en i Bredbyskolan i Rinkeby. Vidare information om vaccinationsmottagningar och vaccination mot covid-19 finns på 1177.se.

Källa: Region Stockholm

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Bara åtta föreningar av 23 fick corona-bidrag

I Rinkeby-Kista var det 13 föreningar, som sökte det extra föreningsstödet för corona-anpassade aktiviteter i december. Tre fick bidrag. I Spånga-Tensta var det tio sökande föreningar och fem fick stöd.

Alternativ gymnasiemässa hos Fryshuset i Husby

På torsdag den 7 november håller Fryshuset en gymnasiemässa i Husby.  – Det är första gången vi anordnar det här och jag hoppas att det blir en tradition, säger Petra Ahrnstedt, biträdande rektor på Fryshuset grundskola västra.

Har någon sett Sahra?

Sahra, 58 år, har varit försvunnen sedan i måndags den 17 juni…

Hästa Gårds framtid nu i Peabs händer  

Stockholms stads enda kvarvarande jordbruk, Hästa Gård i Akalla, har nu övertagits…