Vårdpersonal håller i vaccinspruta

Nu har vaccinationsbokningen öppnat för alla över 18 år i Region Stockholm. I Järva kan du antingen vaccinera dig på Kistamässan eller i Bredbyskolan i Rinkeby.

Under fredagen kom beskedet att Region Stockholm öppnar för vaccination för alla vuxna i regionen.

Vaccination av allmänheten – fas 4 – inleddes onsdagen 5 maj i Region Stockholm, och hittills under hela vaccinationsperioden har uppåt 1,2 miljoner invånare vaccinerats med en första dos, vilket motsvarar knappt 63 procent av länets invånare. Totalt är nästan 39 procent av den vuxna befolkningen färdigvaccinerade.

– Idag når vi en milstolpe när vi öppnar vaccinationen mot covid-19 för hela den vuxna befolkningen och jag är väldigt glad att vi kan öppna bokningen flera veckor innan plan. Nu har alltså alla som fyllt 18 år möjlighet att boka vaccination mot covid-19 i Region Stockholm, säger Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm.

Vaccinmottagningarna lägger ut tider löpande, och hittar du ingen tid direkt kan du försöka igen efter någon dag

Parallellt med att vaccinbokningen nu öppnar för länets alla vuxna vaccineras också en stor del av befolkningen med en andra dos. Dessa doser är reserverade och konkurrerar alltså inte med den grupp som erbjuds den första dosen.

– Att vara fullvaccinerad är väldigt viktigt, och länets vaccinationsmottagningar håller öppet hela sommaren, så planera gärna in både den första och andra dosen så att de tas inom de tänkta intervallen. Vaccinmottagningarna lägger ut tider löpande, och hittar du ingen tid direkt kan du försöka igen efter någon dag, säger Elda Sparrelid.

I Järva finns det två vaccinationsmottagningar, en i Kista på Kistamässan och en i Bredbyskolan i Rinkeby. Vidare information om vaccinationsmottagningar och vaccination mot covid-19 finns på 1177.se.

Källa: Region Stockholm

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby Run ställer INTE in

Två Sjöar Runt ställdes in. Premiärmilen ställdes in. SHL ställer in. Basket-ligorna ställer in. De flesta idrottsklubbar ställer in alla inomhusträningar. Men Rinkeby Run ställer ut.  

Två skjutna till döds i Danmark

På tisdagskvällen sköts två unga män till döds i den danska orten Herlev utanför Köpenhamn. Enligt säkra uppgifter kommer de båda männen från Järva.

Nyhetsbyrån Järva fick rätt mot Hälso- och sjukvårdsnämnden i kammarrätten

Det har blivit svårare för media att få ut uppgifter från myndigheter och kommuner i samband med bevakningen av pandemin. Nyhetsbyrån Järva begärde ut uppgifter om antal avlidna per stadsdel i Stockholm, och fick först avslag. Beslutet överklagades och kammarrätten ger nu Nyhetsbyrån Järva rätt och tillrättavisar Region Stockholm.

Känd rappare bland de mordmisstänkta

Efter mordet i Rinkeby natten till nyårsafton sitter nu tre personer häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. En av dem är en framgångsrik artist.