Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning

Ditte Westin, avdelningschef i Spånga-Tensta med ansvar för trygghetsfrågor, har fått gå med omedelbar verkan. Enligt flera uppgifter fick hon sparken redan före jul.

Från första dagen, när Ditte Westin anställdes 2015, har hon varit ifrågasatt. Hon blev avdelningschef med ansvar för demokratifrågor och stadsdelsutveckling och enligt många saknade hon de rätta kvalifikationerna. Ditte Westin kom direkt från en tjänst hos Säkerhetspolisen, Säpo.

I sin roll som avdelningschef blev hon ansvarig för Civila rådet, som inrättades 2015 för att utveckla samarbetet mellan stadsdelsförvaltningen och civilsamhället. Men Civila rådet under Ditte Westins ledning fungerade aldrig bra. På det sista mötet bjöds drygt 50 föreningar in och endast sju kom.

I slutet av 2016 sändes en lista med 140 namnunderskrifter in till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. Det var enskilda individer och personer som företrädde föreningar i stadsdelen, som kritiserade Civila rådet. Skrivelsen visade på en djup misstro mot Ditte Westin, och de krävde hennes avgång.

I april 2017 lades Civila rådet ned.

Ett år senare, i april 2018, fick avdelningen för Stadsdelsutveckling en ny tillförordnad avdelningschef. Ditte Westin var fortfarande kvar som avdelningschef, men skulle nu ägna sig åt en ospecificerad ”trygghetssatsning” i stadsdelen.

Under den tid som Ditte Westin varit avdelningschef har det varit turbulent i stadsdelen. Flera chefer och erfarna medarbetare har slutat eller bytt avdelning. Nu är det hon som tvingats bort från sin tjänst inom förvaltningen.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Eid al-adha firas tillsammans i Tensta!

I dag börjar den muslimska högtiden Eid al-adha, som är en av de två årliga högtider som muslimer firar. På fotbollsplanen vid Elinsborgsskolan hade hundratals muslimer samlats för att be tillsammans och påbörja firandet.

En chans för de unga som samhället tappat bort

I Stockholm finns drygt 15 000 unga människor, som varken arbetar eller studerar.…

Den misshandlade unge mannen dog av sina skador

Natten till den 1 juli hittades en svårt skadad ung man på Skäftingebacken i Tensta. Nu har mannen avlidit av sina skador och polisen ber allmänheten om tips.

Enbacksskolans bibliotekarie får fint pris

Cilla Dalén tilldelas Ingvar Lundbergpriset på 100 000 kronor för sitt engagerade arbete med att öka elevers läsintresse, läsutveckling och informationskompetens. Cilla Dalén arbetar på Enbacksskolan i Tensta och är även författare till lättlästa biografier.