Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning

Ditte Westin, avdelningschef i Spånga-Tensta med ansvar för trygghetsfrågor, har fått gå med omedelbar verkan. Enligt flera uppgifter fick hon sparken redan före jul.

Från första dagen, när Ditte Westin anställdes 2015, har hon varit ifrågasatt. Hon blev avdelningschef med ansvar för demokratifrågor och stadsdelsutveckling och enligt många saknade hon de rätta kvalifikationerna. Ditte Westin kom direkt från en tjänst hos Säkerhetspolisen, Säpo.

I sin roll som avdelningschef blev hon ansvarig för Civila rådet, som inrättades 2015 för att utveckla samarbetet mellan stadsdelsförvaltningen och civilsamhället. Men Civila rådet under Ditte Westins ledning fungerade aldrig bra. På det sista mötet bjöds drygt 50 föreningar in och endast sju kom.

I slutet av 2016 sändes en lista med 140 namnunderskrifter in till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. Det var enskilda individer och personer som företrädde föreningar i stadsdelen, som kritiserade Civila rådet. Skrivelsen visade på en djup misstro mot Ditte Westin, och de krävde hennes avgång.

I april 2017 lades Civila rådet ned.

Ett år senare, i april 2018, fick avdelningen för Stadsdelsutveckling en ny tillförordnad avdelningschef. Ditte Westin var fortfarande kvar som avdelningschef, men skulle nu ägna sig åt en ospecificerad ”trygghetssatsning” i stadsdelen.

Under den tid som Ditte Westin varit avdelningschef har det varit turbulent i stadsdelen. Flera chefer och erfarna medarbetare har slutat eller bytt avdelning. Nu är det hon som tvingats bort från sin tjänst inom förvaltningen.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 22. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Skärpta restriktioner från och med julafton

Nu skärps restriktionerna under en månads tid. Det meddelade regeringen under en pressträff idag eftermiddag. 

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 27. Här kommer den sista nyhetssammanfattningen på somaliska före sommaruppehållet. Redaktör Fatuma Abdullahi Mohamed återkommer i augusti med sina rapporter varje vecka om Nyhetsbyrån Järvas nyheter.

Tomt i kassan hos handlarna i ett tomt Tensta Centrum

Handlarna i Tensta Centrum behöver inte flytta från sina affärslokaler. Fastpartner har gett dem samma hyresavtal som tidigare. – Det känns bra, men nu har vi andra problem. Centrum är tomt, ingen vågar komma hit, säger Amir Said Ibrahim i skrädderiet.