Bild på fastigheten.

Idag onsdag kommenterar Rinkeby Folkets Hus för första gången gripandet av den man som misstänks ha begått övergrepp på barn i området under många år. Vi publicerar deras uttalande i sin helhet.

– Vi står upp för vårt Rinkeby. Vi som bor, arbetar och lever våra liv här. Det är viktigt att understryka att vårt område inte bär något ansvar för det som har hänt och vi ska därför inte stigmatiseras ytterligare, säger Oral Hatava som är ordförande för Rinkeby Folkets Hus.

Imorgon kommer ett möte hållas med husets alla medlemsföreningar och andra som är aktiva i området. Syftet är att gå samman för att kunna blicka framåt. 

Våra tankar går till de familjer som är drabbade

Uttalande från Rinkeby Folkets Hus 24 juni 2020:

Vi på Rinkeby Folkets Hus vill uttryck vår djupa chock, sorg och förfäran gällande de sexuella övergrepp på barn som enligt media uppdagats i vårt område.

Våra tankar går nu först och främst till de familjer som är drabbade. Vår målsättning är att kunna lotsa till professionellt stöd. Vi har all förståelse för den oro som befolkningen i området känner just nu och därför arbetar vi tillsammans med våra samarbetspartners, främst Rädda Barnen, Familjehemmet och Stadsdelsförvaltningen, och med våra medlemsföreningar. 

Vi verkar aktivt för att alla barn i området ska få en trygg och säker uppväxt, och en bra skolgång. 

Vårt mål och vår värdegrund är att alltid skydda de sårbara och stärka vårt område.

Behöver du eller din familj komma i kontakt med föräldrarrådgivare? Från och med denna vecka hänvisar vi till Familjehuset för stöd och vägledning telefon: 08 508 01 119 på vardagar kl. 8-16

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järva allt mer kameraövervakat men ingen tillsyn sker

I Järva finns det största antalet poliskameror som övervakar offentliga platser. Men någon tillsyn av polisens allt mer omfattande kamerabevakning görs inte av Integritetsskyddsmyndigheten som har det ansvaret.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinationen. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Det blev inga praktikplatser vid bygget av polishuset i Rinkeby

Det blev inga praktikplatser för unga vid bygget av polishuset. Anledningen var höga säkerhetskrav. Istället blev det en handledare hos Fryshuset och en målad vägg.  Praktikanter och byggnadsarbetare skulle komma från närområdet. Så lät det när NCC tog det första spadtaget till det nya polishuset i slutet på 2017. Så blev det inte.

Mordförsök på Sibeliusgången

En man har blivit skjuten i Akalla ikväll. Skadorna uppges inte vara livshotande men brottet rubriceras som mordförsök.