Bild på fastigheten.

Idag onsdag kommenterar Rinkeby Folkets Hus för första gången gripandet av den man som misstänks ha begått övergrepp på barn i området under många år. Vi publicerar deras uttalande i sin helhet.

– Vi står upp för vårt Rinkeby. Vi som bor, arbetar och lever våra liv här. Det är viktigt att understryka att vårt område inte bär något ansvar för det som har hänt och vi ska därför inte stigmatiseras ytterligare, säger Oral Hatava som är ordförande för Rinkeby Folkets Hus.

Imorgon kommer ett möte hållas med husets alla medlemsföreningar och andra som är aktiva i området. Syftet är att gå samman för att kunna blicka framåt. 

Våra tankar går till de familjer som är drabbade

Uttalande från Rinkeby Folkets Hus 24 juni 2020:

Vi på Rinkeby Folkets Hus vill uttryck vår djupa chock, sorg och förfäran gällande de sexuella övergrepp på barn som enligt media uppdagats i vårt område.

Våra tankar går nu först och främst till de familjer som är drabbade. Vår målsättning är att kunna lotsa till professionellt stöd. Vi har all förståelse för den oro som befolkningen i området känner just nu och därför arbetar vi tillsammans med våra samarbetspartners, främst Rädda Barnen, Familjehemmet och Stadsdelsförvaltningen, och med våra medlemsföreningar. 

Vi verkar aktivt för att alla barn i området ska få en trygg och säker uppväxt, och en bra skolgång. 

Vårt mål och vår värdegrund är att alltid skydda de sårbara och stärka vårt område.

Behöver du eller din familj komma i kontakt med föräldrarrådgivare? Från och med denna vecka hänvisar vi till Familjehuset för stöd och vägledning telefon: 08 508 01 119 på vardagar kl. 8-16

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

P4 hade frukostseminarium om den lokala journalistiken

Sveriges Radio anordnade frukostseminarium på onsdagsmorgonen om lokal journalistik under rubriken Min lilla stad – om hur den lokala storstaden bevakas av medierna. Nyhetsbyrån Järvas chefredaktör Kerstin Gustafsson Figueroa var en i panelen.

Det är Föreningarnas dag i Tensta centrum imorgon

Imorgon, lördag, är det Föreningarnas dag i Tensta centrum. Mellan 12-15 finns en lång rad föreningar på plats i centrum. Även vi från Nyhetsbyrån Järva är där. Kom till vårt bord och tipsa oss om nyheter! 

Upphandling riskerar att försena Rinkebys vård- och omsorgsboende

Det snart färdigbyggda vård- och omsorgsboendet i Rinkeby finns med på stadens lista över planerade upphandlingar. Den blågröna majoriteten vill att boendet ska drivas av ett privat vårdbolag, men oppositionen uttrycker oro över konsekvenserna.

Söndagspromenader över Järvafältet avslutas med fika

Efter succén med Internationella kvinnodagen har några av Järvas kvinnoföreningar börjat med Söndagspromenader från Akalla, Tensta och Rinkeby.