Marcela Serrano från Familjebostäder.

De första två tvättbodarna stod på parkeringen redan igår. Idag, fredag, kommer två till.
 – Vi hoppas att våra hyresgäster kan tvätta igen någon gång nästa vecka, säger Marcela Serrano, områdesförvaltare på Familjebostäder i Rinkeby.

På parkeringen på Degerbygränd, bakom fastigheten som brunnit ned, står de tillfälliga tvättstugorna. Varje tvättbod innehåller fyra tvättmaskiner.
 – Sammanlagt blir det 16 maskiner. Men det är vanliga tvättmaskiner, inga maskiner för grovtvätt, säger Marcela Serrano.

Tvättstugan som brann ned hade 21 tvättmaskiner och sex maskiner för grovtvätt. Omkring 1200 hushåll blev utan tvättmöjligheter.
 – Men vi har märkt att många har egna maskiner, och grannar tvättar hos varandra. Det har varit förvånansvärt lugnt, trots allt.

När barackerna, som kallas tvättbodar, är på plats, återstår att ordna med el, vatten och avlopp.
 – Ja, det dröjer innan allt fungerar. Ett bokningssystem måste också upprättas. Det kan bli hårt tryck när många familjer inte har kunnat tvätta på två veckor.

Familjebostäders personal kommer att finnas på plats, för att se till att allt fungerar som det ska.
 – Vi hoppas att vi kan gå ut med information till våra hyresgäster någon gång nästa vecka. Branden var förra tisdagen, det har gått rätt fort ändå.


Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

I ett av höghusen på Sibeliusgången i Akalla

Robabah Haidari bor med sin tre barn i en av SHIS Bostäders lägenheter i höghuset i Akalla. – Igår var de hos oss igen, det är tredje gången. De sprutar, men vägglössen kommer tillbaka.

Streetpep i Nydalsparken idag

Vi besökte Järva Streetpep i Nydalsparken i Tensta. Det skulle spelas amerikansk fotboll och handledare var Alex Berhane. Vi trodde att många ungar skulle komma och lira, men tyvärr finns det inte många här i orten som gillar amerikansk fotboll.

Nu kostar det att parkera på Visbyringen och Osbyringen

Flera av de gator i Rinkeby, där det tidigare var gratis att parkera, har nu tagits över att ett privat parkeringsbolag. – Var ska jag parkera? Måste jag åka till Rissne och ställa bilen där och sedan ta t-banan hem?

Tjejer, fotboll och podprat på internationella kvinnodagen

Idrottsförvaltningen stod för firandet av internationella kvinnodagen på Spånga IP, tillsammans med fotboll för tjejer, Galdem A Talk och Sveriges bästa futsalsspelare Daniella Chamoun.