Marcela Serrano från Familjebostäder.

De första två tvättbodarna stod på parkeringen redan igår. Idag, fredag, kommer två till.
 – Vi hoppas att våra hyresgäster kan tvätta igen någon gång nästa vecka, säger Marcela Serrano, områdesförvaltare på Familjebostäder i Rinkeby.

På parkeringen på Degerbygränd, bakom fastigheten som brunnit ned, står de tillfälliga tvättstugorna. Varje tvättbod innehåller fyra tvättmaskiner.
 – Sammanlagt blir det 16 maskiner. Men det är vanliga tvättmaskiner, inga maskiner för grovtvätt, säger Marcela Serrano.

Tvättstugan som brann ned hade 21 tvättmaskiner och sex maskiner för grovtvätt. Omkring 1200 hushåll blev utan tvättmöjligheter.
 – Men vi har märkt att många har egna maskiner, och grannar tvättar hos varandra. Det har varit förvånansvärt lugnt, trots allt.

När barackerna, som kallas tvättbodar, är på plats, återstår att ordna med el, vatten och avlopp.
 – Ja, det dröjer innan allt fungerar. Ett bokningssystem måste också upprättas. Det kan bli hårt tryck när många familjer inte har kunnat tvätta på två veckor.

Familjebostäders personal kommer att finnas på plats, för att se till att allt fungerar som det ska.
 – Vi hoppas att vi kan gå ut med information till våra hyresgäster någon gång nästa vecka. Branden var förra tisdagen, det har gått rätt fort ändå.


Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Snart dags att söka sommarjobb!

Unga som vill jobba i sommar kan från och med tisdag söka sommarjobb. Från den 16 februari och fram till den 9 mars kan ungdomar födda 2002, 2003, 2004 och 2005 söka. Enda kravet är att du är folkbokförd och skriven inom Stockholms stad.

Skottlossning i Tensta på lördagskvällen

Skottlossning ägde rum i Tensta på lördagskvällen, rapporterar Polisen på sin hemsida. Polisen träffade på en skottskadad pojke i tonåren, som fördes till sjukhus i ambulans.

Nu tar Nimo över serveringen i Tensta konsthall

Första dagen serverades morots- och pumpasoppa med somaliskt majsbröd.  – Imorgon blir det falafel och grillad halloumi. En annan dag grillspett och ris på somaliskt vis, säger Nimo Mohamed, som driver NIMOS KÖK i Tensta konsthall.

Stöldanklagade mattanter i Hjulsta avskedas

Två av de anställda på Hjulsta grundskola som anklagats för att ha stulit matvaror från skolans kök har fått sparken. Kvinnorna som arbetade som skolmåltidsbiträde har meddelats per brev att de blivit avskedade med omedelbar verkan.