Restriktionerna för restauranger och affärer förlängs till den 3 maj och de väntade lättnaderna för kultur-, sport- och nöjesarrangemang dröjer.
– Budskapet är det samma. Håll i, håll ut. Läget är allvarligt. Jag vill återigen be om en rejäl kraftansträngning, sade statsminister Stefan Löfven vid en presskonferens igår.

Smittspridningen av covid-19 ökar och det leder till en ökad belastning på sjukvården. I Stockholm är till exempel Södersjukhuset fullt sedan flera dagar tillbaka och ambulanser styrs om till andra sjukhus.

I gallerior, som Kista Food Court, tillåts fortfarande bara en gäst per bord

Förlängningen av restriktionerna gäller också regeln att högst fyra personer får sitta tillsammans per bord på serveringsställen som har egen ingång. I gallerior, som Kista Food Court, tillåts fortfarande bara en gäst per bord.

De lättnader för kultur-, sport- och nöjesarrangemang som skulle träda i kraft den 11 april skjuts nu fram till den 3 maj. Men om det verkligen blir några lättnader då är fortfarande osäkert, regeringen avvaktar utvecklingen av smittspridningen.

Regeringen har förberett en förordning som kan träda i kraft mycket snabbt, som skulle innebära att många verksamheter som i dag har restriktioner måste stänga helt. Det handlar om gym, sport- och badanläggningar, butiker, varuhus, gallerior, frisörsalonger och restauranger. Men att aktivera den förordningen är inte aktuellt, och inte heller andra nya restriktioner planeras, meddelade socialminister Lena Hallengren igår.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skriv en text och vinn ett pris

Har du texter liggande i byrålådan som väntar på att bli lästa av världen? Nu har du chansen att få dem både lästa och prisade i någon av de lokala texttävlingarna som pågår just nu i Järva.

Fryshuset Husby tar över Tensta Community Center?

Förvaltningen i Spånga-Tensta föreslår att Fryshuset Husby tar över driften av Tensta…

Skyddsstopp håller Ungdomens hus stängt

Stadsdelsförvaltningen har beslutat att Ungdomens hus i Rinkeby ska fortsätta vara stängt efter förra veckans incident. Fackförbundet Kommunal har begärt skyddsstopp och nu utreds verksamhetens framtid.

Knyt kontakter i Ungdomens hus

På onsdag är det fullt fart i Ungdomens hus i Rinkeby.  – Tanken är att den arbetskraftsreserv som finns i Järva ska möta sina framtida arbetsgivare här, säger Mohamed Saleeban, ordförande i Shanta IF, och den drivande bakom Kompetensdagen den 5 juni.