Nu har Rinkeby fått sin egen Wall of Fame. Där i tunnelbanan, på väg ut till torget, hänger fem stora personporträtt på lika många kända rinkebybor. Iman Elmi är en av dem.
– Det är en stor ära! Självklart att jag ställde upp, säger hon.

Iman Elmis porträtt hänger i mitten av dem fem porträtten. Hon har bott i byn sedan 1992 och är ett välkänt ansikte. Förutom att hon arbetar som socialpedagog på Familjehuset, så nattvandrar hon sedan många år med mammorna i byn, hon spelar basket två gånger i veckan med Shanta IF och hon sitter även med i kommittén som förbereder 50-årsfirandet i Rinkeby i höst.

– Det var Martina Söderman, som frågade om jag ville vara med på väggen och det ville jag. Det var också Martina som tog bilden

Idén att Rinkeby skulle ha en ankomsthall som liknade Arlandas kom från Mohamed Hagi Farah

Iman berättar att idén att Rinkeby skulle ha en ankomsthall som liknade Arlandas egentligen kom från Mohamed Hagi Farah.
– Ja, det var faktiskt han som föreslog det först. Han tyckte att vi skulle ha bilder hela vägen upp på väggen längs rulltrappan. Då skulle ingen missa porträtten. Mina barn, som tar trappan ut från tunnelbanan, de har inte sett mig än. 

Tillsammans med Iman Elmi finns porträtt på Ismahan Ayranci, konsumentvägledaren som fick Årets konsumentpris Blåslampan 2020. Bredvid henne hänger Esat Esen, fritidsledare på parkleken Rinken, uppväxt i Rinkeby och har arbetat där i över 20 år.

I mitten hänger Iman Elmis porträtt, bredvid henne Tomas Beer, lokalpolitikern och fritidsledaren som var en av dem som startade Rinkeby-festivalen en gång. Slutligen hänger porträttet av Alexandra Pascalidou, som inte längre bor i byn, men ändå kvalificerar sig som Rinkebys egen kändis.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

50 träd planteras för att fira Rinkeby 50 år

I ett stilla duggregn planterade Rinkeby-Kistas ordförande Ole-Jörgen Persson, M, och Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr, M. ett av de 50 träd som planteras för att fira att stadsdelen fyller 50.  – Det finns så mycket värt att fira här i Rinkeby! Stort grattis, sade Anna König Jerlmyr.

Stockholms stad säljer ut fastigheter för miljarder

Stockholms stad säljer ut servicehus, skolor, sporthallar och kommunala föreningslokaler. Vår gemensamma egendom. Sedan 2018 har staden sålt fastigheter för 1 248 733 000 kronor, alltså en och en kvarts miljard, enbart till Landia AB. Fristads servicehus var en av fastigheterna som såldes, och är nu en lönsam affär för privata företag.

Misstänkt mord i Akalla

En man har hittats död i en blodig bostad i Akalla ikväll. Polisen har inlett en förundersökning på mord.

Helya Riazat vill påverka skolpolitiken i Järva

– Det jag gör varje dag betraktar jag som ett politiskt engagemang. Jag…