Riddarens vårdcentral i Akalla

Region Stockholm säger upp vårdavtalen med tre vårdcentraler. Det handlar om Riddarens vårdcentral i Akalla, och motsvarande vårdcentraler i Märsta och Tyresö. Anledningen är allvarliga brister i hur ekonomin har skötts och även hur läkemedel hanterats.

Uppdragen sägs upp omedelbart och vårdcentralerna ska stänga senast den 30 april i år, meddelar Region Stockholm i ett pressmeddelande. 

Ägaren av vårdcentralerna har dessutom undanhållit en vinst på drygt 2,7 miljoner kronor

Vid ett antal stickprovskontroller framkom brister i faktureringen och Skatteverket har beslutat att lägga på skatt och arbetsgivaravgifter på 890 000 kronor. Ägaren av vårdcentralerna har dessutom undanhållit en vinst på drygt 2,7 miljoner kronor.

– Som en skattefinansierad verksamhet ser vi allvarligt på avtalsparter som inte bedöms lämna korrekta uppgifter till Skatteverket. Det visar på en nonchalans av hanteringen av ersättningen bolagen får av Region Stockholm som är skattemedel, säger Christoffer Bernsköld, enhetschef för allmänmedicin, Region Stockholm i pressmeddelandet.

Utöver de ekonomiska bristerna framkom allvarliga brister kring hantering av läkemedel. I ett fall visade granskningen så allvarliga felaktigheter att det ledde till en polisanmälan.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Källa: Region Stockholm

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ny secondhand öppnar i Erikshjälpens gamla lokal

Glada nyheter för alla som sörjde nedstängningen av Erikshjälpens stora secondhandbutik i Spånga är att det snart öppnar en ny butik i lokalerna. Just nu pågår renovering, och den 19 mars slår Skyddsvärnet secondhand upp portarna.

Barnen i Järva är inte rädda för vatten

Barnen i Järva hade bättre vattenvana än barnen i Hässelby/Vällingby när Stockholms Stads idrottsförvaltning utvärderade kunskaperna hos sexåringar. Kan det stämma? – Jo, det kan det, svarade Jonatan Wik i Spårvägens Simförening.

När aktiveras krisstödet i stadsdelen?

En ung man hittades död i Spånga i morse och stadsdelen drog igång ett krisstöd. En läsare ringer och frågar: – Vem avgör när krisstöd sätt in? Varför fanns inget krisstöd i Tensta vid senaste mordet?

Jo, Olga Tokarczuk kommer visst till Rinkeby!

Nya besked, författaren Olga Tokarczuk kommer till skolelevernas Nobelfest på Rinkeby bibliotek. Enligt hennes officiella Facebooksida så var det ett missförstånd att hon inte skulle komma.