Riddarens vårdcentral i Akalla

Region Stockholm säger upp vårdavtalen med tre vårdcentraler. Det handlar om Riddarens vårdcentral i Akalla, och motsvarande vårdcentraler i Märsta och Tyresö. Anledningen är allvarliga brister i hur ekonomin har skötts och även hur läkemedel hanterats.

Uppdragen sägs upp omedelbart och vårdcentralerna ska stänga senast den 30 april i år, meddelar Region Stockholm i ett pressmeddelande. 

Ägaren av vårdcentralerna har dessutom undanhållit en vinst på drygt 2,7 miljoner kronor

Vid ett antal stickprovskontroller framkom brister i faktureringen och Skatteverket har beslutat att lägga på skatt och arbetsgivaravgifter på 890 000 kronor. Ägaren av vårdcentralerna har dessutom undanhållit en vinst på drygt 2,7 miljoner kronor.

– Som en skattefinansierad verksamhet ser vi allvarligt på avtalsparter som inte bedöms lämna korrekta uppgifter till Skatteverket. Det visar på en nonchalans av hanteringen av ersättningen bolagen får av Region Stockholm som är skattemedel, säger Christoffer Bernsköld, enhetschef för allmänmedicin, Region Stockholm i pressmeddelandet.

Utöver de ekonomiska bristerna framkom allvarliga brister kring hantering av läkemedel. I ett fall visade granskningen så allvarliga felaktigheter att det ledde till en polisanmälan.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Källa: Region Stockholm

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Konst uppåt väggarna i Rinkeby Folkets Hus

Dine Malmstens vernissage i Rinkeby Folkets Hus blev en succé. Många kom för att se hennes tavlor, som hänger till allmän beskådan längs väggarna i trappan i Folkets Hus.

Stort intresse när Sveriges ambassadörer kom på besök

Ahmed Abdirahman från Global Village hälsade nio svenska ambassadörer välkomna till en fullsatt Tensta konsthall. – Sverige spelar en stor roll internationellt, i Afrika, Asien och Mellanöstern. Därför är det betydelsefullt att ni är här idag.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 23. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Rinkeby organiserar sig till hyresrätternas försvar

Den blågröna majoriteten i Stockholm har gått ut med att hyresrätter i stadens förorter ska ombildas till bostadsrätter och en del av de kommunalt ägda hyresrätterna kan komma att säljas till privatvärdar.– Vi är oroliga, säger Rinkebybon Marianella Monzon.