Kameror i Rinkeby.

Det finns totalt 16 kameror, på nio ställen, runt Rinkeby centrum, som staden hoppas ska öka tryggheten. Skårbygränd, Norra och Södra Rinkebygången, Rinkeby torg, Rinkebyplan och Norra Stadsparksgången är övervakade.

De rosa fälten på kartan (nedan) visar vilka områden som kamerorna täcker. En av bilderna visar att de numera nedsågade träden kan ha stått  i vägen för kamerans sikt.

Upprustningen av Skårbygränd är en del av stadens trygghetsskapande åtgärder. Rinkeby centrum har vid ett stort antal trygghetsvandringar uppmärksammats som otryggt och Skårbygränd utpekas som en av stadsdelens mest brottsutsatta platser. Det framgår av handlingarna från Trafikkontoret, som ansvarar för projektets genomförande.
Träd har sågats ned på flera ställen runt centrum, men nya ska enligt uppgift planteras. Där Rinkebygrillen stod kommer det bli en trappa upp till Norra Rinkebygången.
Projektet, som kostar närmare 20 miljoner och ska avslutas i år, förväntas leda till att platsen uppfattas som attraktiv och trygg.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu stänger Erikshjälpen i Spånga sin second hand-butik

I slutet av september stänger Erikshjälpen i Spånga för gott. Nästa 70 personer, som på olika sätt varit sysselsatta där, blir utan arbete. – Det är en stor förlust för området, säger Dine Malmsten, en av alla de Järvabor som brukar handla där.

Ungdomens hus i Rinkeby är stängt tills vidare

Två maskerade unga män kom in till Ungdomens Hus i Rinkeby. Situationen upplevdes som hotfull och polisen larmades. Ingen kom till fysisk skada, men Ungdomens hus håller tills vidare stängt.

17-åring skottskadad i Rinkeby

En ung man i Rinkeby hittades skjuten i magen igår kväll. När han fördes till sjukhus var han vid medvetande och talbar, rapporterar polisen på sin hemsida.

”Jag har inte fått en krona”

Fatuma Mohamed var med i SVT:s program Agenda i söndags. Hon var inbjuden för att tala om det dödliga våldet i Järva. Efteråt finns det de som tror att hon har fått betalt för sin medverkan. – Man får inte betalt för att medverka i svensk media. Jag har inte fått en krona.