Kameror i Rinkeby.

Det finns totalt 16 kameror, på nio ställen, runt Rinkeby centrum, som staden hoppas ska öka tryggheten. Skårbygränd, Norra och Södra Rinkebygången, Rinkeby torg, Rinkebyplan och Norra Stadsparksgången är övervakade.

De rosa fälten på kartan (nedan) visar vilka områden som kamerorna täcker. En av bilderna visar att de numera nedsågade träden kan ha stått  i vägen för kamerans sikt.

Upprustningen av Skårbygränd är en del av stadens trygghetsskapande åtgärder. Rinkeby centrum har vid ett stort antal trygghetsvandringar uppmärksammats som otryggt och Skårbygränd utpekas som en av stadsdelens mest brottsutsatta platser. Det framgår av handlingarna från Trafikkontoret, som ansvarar för projektets genomförande.
Träd har sågats ned på flera ställen runt centrum, men nya ska enligt uppgift planteras. Där Rinkebygrillen stod kommer det bli en trappa upp till Norra Rinkebygången.
Projektet, som kostar närmare 20 miljoner och ska avslutas i år, förväntas leda till att platsen uppfattas som attraktiv och trygg.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hyresgästerna fick rätt – nu kan de tvätta som vanligt!

– Jag kan bekräfta att vi kommer stänga av SWATABs teknik för avjoniserat vatten i tvättstugan på Rinkebysvängen, säger Erik Juhlin, presschef på HSB fastigheter i Stockholm.

”Får alla slå oss?”

På temat våld mot barn och unga anordnar en rad ungdomsföreningar i Tensta eventet ”Får alla slå mig?” den 9 juni. Dagen därpå ska några av ungdomarna ha ett möte med regeringens ansvariga minister Amanda Lind.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om att det är fler inrikesfödda än utrikesfödda som vaccinerar sig. Många har haft svårt med tidsbokningen och tvingas resa långt för vaccination. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

”Reactor blev en länk till mycket och många i samhället”

Winta Tesfamariam började gå till Reactor när hon skulle fylla 16. – Jag var väldigt intresserad av musik och dans och på Reactor fanns både  en studio och en danslokal.