Rinkeby United spelade oavgjort mot favoriterna Boo FF på Knutby BP på fredagskvällen.
– Vårt mål för denna säsong är att komma så högt upp så möjligt, sade Rinkeby Uniteds tränare Bojan Djordjic, som ändå var rätt nöjd efter matchen.

 – Jag tycker vi är ett bra lag och det är kul att se när man har varit här så många år att grabbarna lyssnar och vill bli bättre, man är stolt över var man kommer ifrån och det försöker man också visa på plan.

Man är stolt över var man kommer ifrån och det visar man på plan

För Bojan Djordjic handlar det inte bara om fotboll.
– För mig är det viktigt att utveckla de här spelarna, även om de inte når högre upp, men att bli så bra människor som de kan bli. Lära sig respekt, disciplin och hur man ska bete sig i ett lag, det är samma sak som på en arbetsplats.

Före matchen var tränaren hoppfull.
– Vi har förberett oss mycket för den här matchen eftersom Boo FF är favoriter till att vinna division 4 mellersta, de kom tvåa i fjol. Vi var bra mot dem förra året, men vi är som en bergochdalbana. Ena dagen är vi som Barcelona och nästa dag är vi som Kalmar FF. Så jag försöker hitta jämnheten i vårt spel, men jag tror att är alla bara på tårna, så tror jag att vi kommer ta med oss 3 poäng, sade tränaren Bojan Djordjic.

Du vet moral, det är det jag försöker pumpa in i dem

Efter matchen var han ändå rätt nöjd.
– Jag tycker att vi till slut rättvist gör 1-1, jag tycker det är jämnt i första halvlek, vi har bättre chanser. Andra halvlek är vi det bättre laget. Vi ska ta ledningen, men sedan åker vi på en kalldusch i minut 87 eller 88.

Men Rinkeby United gav inte upp.
– Du vet, moral, det är det jag försöker pumpa in i dem, att de ska tro, även när vi ligger under, även när vi är nere, att man fortfarande kan resa sig och det finns tid. Det gör vi och vi får rättvist 1-1 genom en straff så en poäng i premiären är dock okej, men vi måste vinna nästa lördag så vi får chansen att vara med upp i toppen, sade tränaren Bojan Djordjic.

Man ska kriga för varandra och göra området stolt

– Jag är väldigt nöjd med hur laget presterade, Jag pratar om delspel, intensitet om energi, att aldrig ge upp, att de krigar för varandra. De lyfter varandra och det är viktigt. Jag förstår att det är svårt för dem som sitter på bänken och som spelar några minuter, men de måste förstå att de tillhör ett lag. Det är en klubb, det är en sekt. Rinkeby United är en sekt, man kan inte lämna den bara, utan man ska kriga för varandra och göra området stolt.

Text: Ayoub Baraghen och Sharmarke Hassan
Bilder: Said Ali

Läs matchreferatet här.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Oavgjort för Rinkeby United mot Mariebergs SK

När Rinkeby United mötte Mariebergs SK på torsdagskvällen i Division 4 mellersta, blev resultatet oavgjort, 1–1 (0-1).

Terminsavslutning för Läslust i Rinkeby

När Läslust i Rinkeby hade terminsavslutning på biblioteket firades de elever som varit med under hösten. Kanske finns det en framtida nobelpristagare bland deltagarna?

En häktad misstänks för sprängningarna i norra Järva

På onsdagen den 17 juni häktades en person som misstänks ligga bakom de två sprängningarna i Husby och Kista tidigare i år. Brottsrubriceringen är anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse.

”Han är inte misstänkt för brott”

Förra helgen publicerade Dagens Nyheter sammanlagt fyra helsidor om några kurdiska föreningar i Tensta. Lönebidrag ska ha betalats ut på falska grunder. Burhan Yildiz hängs ut som ”föreningstopp” med bild och namn.